Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Visoko priznanje za Tibora Varadija

2019-11-04
20:43
2019-11-04
20:49
Forrás
Pannon RTV
Počele su svečanosti posvećene mađarskoj nauci. Na Univerzitetu Panon u Vespremu vojvođanski akademik Tibor Varadi nagrađen je priznanjem „Venac Etveš Jožefa".

Svečano otvaranje programa posvećenog slavljenju mađarske nauke održano je danas na Univerzitetu Panon u Vespremu. Program koji će trajati mesec dana organizuje se od 2003. godine u znak sećanja na 3. novembar 1825. godine kada je grof Ištvan Sečenji obezbedio jednogodišnjih prihod sa svog imanja za osnivanje Naučnog društva koje se smatra pretečom Mađarske akademije nauka. Na današnjem otvaranju dodeljena su brojna priznanja.

Profesor prava Tibor Varadi, poreklom iz Zrenjanina dobio je priznanje za naučno životno delo „Venac Etveš Jožefa". Akademik je rekao: „Nakupilo se mnogo godina, i u tom smislu ocenjeni su rezultati na polju međunarodnog, privrednog, međunarodnog privatnog prava koje sam izabrao, i tu čovek ne može da ostane nepristrasan, i dobro se oseća."

Nedavno je i Fakultet za državnu upravo i pravosuđe segedinskog Univerziteta, nagradio Tibora Varadija za izuzetan stručni i naučni rad sa priznanjem „Civis Academicus Honoris Causa". Varadi je ovo priznanje dobio i za podsticanje saradnje između segedinskog i novosadskog pravnog fakulteta, kao i za brojne stručne i institucionalne kontakte fakulteta.

Tibor Varadi
Vesprem

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije