Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Vitezovi plamena slave

2019-11-07
21:05
Forrás
Pannon RTV
Danas je Dan vatrogasaca Srbije. Tim povodom je u Novom Sadu održan dan zaštite od požara.

Pored simulacije nesreće, predato je i jedno novo vatrogasno vozilo koje će rad vitezova plamena učiniti još efikasnijim.

Tokom simulacije, vatrogasci su se borili za život čoveka zarobljenog u prevrnutom automobilu. Tok spasilačke akcije pratio je stručni komentar. Zainteresovani su mogli da vide čitav proces spasavanja, od dolaska hitne pomoći do izbavljanja povređene osobe. U sklopu ovog događaja u Novom Sadu, uručeno je i jedno novo vatrogasno vozilo. Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada je predao novo vozilo lokalnoj vatrogasnoj brigadi: „Naši vatrogasci u Novom Sadu nisu dobili samo najsavremenije vozilo, već i kompletnu opremu koja će se koristiti u situacijama za koje ljudi kažu, ne daj Bože. Želimo da je što manje upotrebljavaju, ali kada je koriste, da bude funkcionalna i da pomogne vatrogascima da što pre izađu na lice mesta."

Ove godine su vatrogasci u Srbiji zaustavili 28.000 požara. Spašeno je 1233 života. O opremi i ljudskim resursima govorio je Boban Stevanović, zamenik načelnika odeljenja za vanredne situacije u Ministarstvu unutrašnjih poslova: „Imamo 45 vozila ovog tipa. Da ne govorimo o opremi i drugim vozilima koja su takođe deo projekta. Što se tiče ljudskih resursa, 266 mladih vatrogasaca se prijavilo u drugoj polovini godine. Želeli bismo da zaposlimo još 240 radnika."

Na događaju je takođe istaknuto da će u cilju izbegavanja nesreća Novi Sad u narednom periodu akcenat staviti na izradu sistema zaštite od požara u zgradama.

vatrogasci
Novi Sad
Miloš Vučević

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Kuda dalje posle osnovne škole?

U Osnovnoj školi Moša Pijade u Debeljači je 14 osmaka završilo osnovno obrazovanje u odeljenju na mađarskom nastavnom jeziku.