Ugrás a tartalomra
MTI/Boros Mátyás

Vlada Mađarske donirala Vojvodini sto respiratora

2020-11-26
21:07
Forrás
MTI
Vlada Mađarske donirala je sto respiratora i isto toliko monitora za nadgledanje vitalnih funkcija pacijenata Kliničkom centru Vojvodini - saopštio je mađarski ministar spoljnih poslova.

Peter Sijarto je rekao da se u njihovom slučaju granice države i nacije ne poklapaju, a oni veruju u to da su svi Mađari odgovorni za sve Mađare. Zbog toga je njihova dužnost da pomažu mađarskim nacionalnim zajednicama koje žive van granica matične zemlje, posebno sada, tokom trajanja pandemije. Po rečima ministra, pošto su vojvođanski Mađari nagovestili da im je potrebna pomoć u zbrinjavanju pacijenata sa korona virusom, koji su u najtežem stanju, vlada je u četvrtak ranom zorom već poslala medicinska sredstva.

Respiratore i monitore će Klinički centar Vojvodine distribuirati određenim bolnicama; donaciju su odobrile srpske zdravstvene vlasti -  dodao je on. Nadamo se da ćemo što pre prevazići ovu pandemiju i da ćemo što pre prevazići ove zdravstvene i ekonomske izazove. To možemo uspeti samo zajedno - rekao je Peter Sijarto.

 

respirator
donacija
Peter Sijarto

Najnovije

Najčitanije