Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vlada Srbije zamrznula cene nekoliko osnovnih životnih namirnica

2021.11.30
17:19
2021.11.30
17:30
Forrás
Pannon RTV
Više ne može da poskupljuje brašno, šećer, jestivo ulje, svinjsko meso i mleko sa 2,8 odsto masnoće. Ove namirnice građani će moći da kupuju po cenama koje su važile 15. novembra.
Illusztráció/Pannon RTV

U poslednje vreme značajno su poskupele osnovne životne namirnice u čitavom svetu, a tako i u Srbiji. Cena jestivog ulja prošle godine u ovo vreme kretala se oko 150 dinara, a sada je preko 200 dinara. O poskupljenju se može govoriti i kada je reč o šećeru, brašnu, svinjskom mesu i mleku sa 2,8 odsto masnoće. U narednih 60 dana osnovne životne namirnice u Srbiji više ne mogu da poskupljuju, odlučila je vlada.

„Sa približavanjem praznika u svakom slučaju je važno da se zadrži cena osnovnih životnih namirnica, i tako ćemo malo opuštenije da kupujemo, ako možemo da kupujemo, zbog toga je potrebno bar minimalnu svotu nameniti za praznike i zato će biti mnogo lakše – da kažemo – da u lepom okruženju praznujemo ove lepe praznike koji nam dolaze" kaže Angela Kovačević.

Julijana Patočkai kaže: „Mislim, ako na svetskoj pijaci sve poskupljuje, onda ni nas neće zaobići. Tako mislim.

- Ali sada cene više neće rasti.

- Tome se radujemo, radujemo se da neće ići gore."

Svetlana Jović nam kaže: „Jako bi dobro bilo kada bi zaustavili ulje i hleb, ali i druge cene, bar do proleća, bar do početka radova, do početka sezone radova u poljoprivredi."

Pannon RTV

Zamrzavanje cena na osnovu sadašnje odluke važiće 60 dana u Srbiji. Firme koje proizvode osnovne životne namirnice ne smeju da smanje isporuku robe u količinama koje odgovaraju godišnjem proseku, u suprotnom mogu biti novčano kaženjene u iznosu od 100 hiljada do dva miliona dinara, a mogu računati i na jednogodišnju zabranu rada.

vlada Srbije
zamrznula
cene
životna namirnica
brašno
šećer
jestivo ulje
svinjsko meso
mleko

Slične vesti

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!