Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vojne jedinice u Šidu

2020.05.16
18:21
2020.05.16
21:25
Forrás
Pannon RTV
U toku dana očekuje se dolazak 70-ak vojnika, koji će nadgledati prihvatne centre.
Pannon RTV

U večernjim satima očekuje se dolazak vojne jedinice u Šid, gde će biti angažovane za kontrolu prihvatnih centara. Na zahtev gradonačelnika Šida, vojsku je u sremski grad poslao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Od 14. maja migranti ponovo imaju dozvolu da preko dana napuste prihvatne centre. Od tada lokalno stanovništvo ponovo prijavljuje pokušaje provale i druge nepravilnosti od strane migranata. U Šidu trenutno ima 3 prihvatna centra sa oko 1900 migranata.

Tokom dana su vojno-izviđačke jedinice mapirale područje prihvatnih centara. Od gradske uprave saznali smo da očekuju dolazak 70-ak vojnika koji će se stacionirati u blizini prihvatnih centara. Vojska će biti smeštena u lokalnoj sportskoj dvorani.

Pannon RTV
Šid
vojska
vojnik
prihvatni centar
migrant
gradonačelnik
Aleksandar Vučić
provala

Najnovije

18:04, Frissítve: 19:37

Avantura prikupljanja smeća

Zagađenje reke Tise otpadom je veliki problem očuvanja prirode. Sa ciljem da se taj otpad ukloni, formirana je ekspedicija na reci Tisi pod nazivom "PET kupa".
20:25

Crveni krst Subotica delio pakete

Crveni krst Subotica je delio pakete hrane i higijene. Organizacija Crvenog krsta je sada podržala socijalno najugroženije paketima u vrednosti od oko četiri miliona dinara, zahvaljujući lokalnoj samoupravi.

Najčitanije