Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vojvođanske obrazovne ustanove mogu računati na podršku pokrajinske vlade

2021.06.13
17:40
Forrás
Pannon RTV
Očekuje se da će rebalansom budžeta pokrajina moći da pruži dodatna sredstva i izvore.

U narednom periodu takođe vojvođanske obrazovne ustanove mogu računati na podršku pokrajinske vlade - o tome je u Novom Sadu govorio pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš. Takođe je rekao da je početkom juna usvojen pokrajinski školski kalendar, a koji je takođe prilagođen praznicima mađarske zajednice.

Žolt Sakalaš, pokrajinski sekretar za obrazovanje: „Nadamo se da ćemo sledećim rebalansom budžeta, koji se očekuje negde u septembru, moći da pružimo dodatna sredstva i izvore, a time podržimo i druge škole. Značajan deo tih sredstava je otišao u obrazovne ustanove, gde se nastavni program odvija i na mađarskom jeziku, kako u brojčano većim sredinama, tako i u onim manjim."

Vojvodina
pokrajina
podrska
obrazovanje
Žolt Sakalaš
sekretar

Najnovije

17:13

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.