Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vojvođansko prijateljsko udruženje iz Budimpešte održalo humanitarnu manifestaciju Noć Mikulaša

2019-12-09
19:20
Forrás
Pannon RTV
U Muzičkoj kući "Fono Budai", Vojvođansko prijateljsko udruženje iz Budimpešte održalo je humanitarnu manifestaciju Noć Mikulaša.

Za mađarske porodice iz Vojvodine, koje žive u Budimpešti, ali i sve druge zainteresovane, pripremljen je sadržajan program. Manifestacija je organizovana osmi put, a i ovoga puta je u fokusu bilo prikupljanje sredstava. Žele da pomognu školama u Banatu, kupovinom novih prozora i računara za osnovne škole u Kikindi, Sajanu, Ruskom selu, Mihajlovu i Jermenovcima. Na manifestaciji je nastupilo nekoliko glumaca i pevača, poreklom iz Vojvodine.

Isabela Varga, glumica: „Uvek sam veoma dirnuta onim što se ovde događa. Ne samo zbog toga što je uvek puna kuća, već i zbog toga što uvek ima male dece koja ispune prostor oko pozornice, i ima ih sve više i više, i to je dobar osećaj. Očigledno je da osećamo potrebu da moramo biti ovde svake godine, kako bi pomogli našem narodu kod kuće "

Vojvođansko prijateljsko udruženje
Budimpešta
Mikulaš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.