Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Vredni penzioneri u Martonošu

2021.02.06
14:06
2021.02.06
17:45
Forrás
Pannon RTV
Članovi Udruženja penzionera u Martonošu teško su podnosili protekli period. Iako se svake godine organizovalo nekoliko igranki i čajanki, to je propušteno prošle godine. Uprkos svemu tome, sedište je obnovljeno, a članovi su preuzeli svoj deo posla.

U sedištu Udruženja penzionera u Martonošu, koje broji gotovo 200 članova, obnovljena je i krovna konstrukcija, a prošle godine zgrada je dobila moderna vrata i prozore, i kompletna unutrašnjost je okrečena. Za ovu godinu već imaju nekoliko planova.

"Želeli bismo pre svega da zamenimo ove tuje ispred zgrade, koje su već dosta stare, želimo ih zameniti novim sadnicama, zatim da obnovimo i uredimo ivičnjake oko staze, deo između staze i jarka i, ako je moguće da izbetoniramo taj deo sa ostavljenim rupama za ukrasno drveće. " rekao je Florian Sel, predsednik Udruženja penzionera u Martonošu

Pannon RTV/Molnár Ádám

Članovi udruženja su vredni i aktivni bez obzira na odložene manifestacije zbog epidemiološke situacije izazvane virusom korona. Nedavno je uređen deo mesnog groblja.

„Sad uređujemo groblje, otklanjamo korov koji je izrastao, ostatke grana, na taj način naše groblje činimo urednim. Niko nam nije rekao da to učinimo, ali mi smo to ipak učinili jer smo želeli biti vredni." rekla je Gizela Kiš, član Udruženja penzionera u Martonošu.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Članovi udruženja uvereni su da će se uskoro sve vratiti u normalu i da će moći ponovo da se vide sa svojim prijateljima ovde u zemlji, kao i u inostranstvu.

Martonoš
penzioneri

Slične vesti

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.