Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Vreme to još ne opravdava, ali prema kalendaru zimske gume će biti obavezne

2020-10-26
17:25
Forrás
Pannon RTV
Takođe se preporučuje provera antifriza i prelazak na zimsku tečnost za pranje vetrobranskog stakla.

Od 1. novembra upotreba zimskih guma na automobilima je obavezna - naglasio je Robert Marton. Ovaj instruktor vožnje rekao je u programu Subotičkog mađarskog radija da je pored točkova preporučeno da se proveri antifriz i da se pređe na zimsku tečnost za pranje vetrobranskog stakla. Instruktor je rekao da je takođe važno imati na umu da čim padne prvi sneg, van naseljenog mesta u automobilu obavezno moraju biti lanci za sneg.

Robert Marton: „Zimske gume rade odgovarajuće ispod 10 stepeni, a narednih nedelja ćemo imati prijatno jesenje vreme. Međutim, i pored toga, njihova upotreba je obavezna od 1. novembra. Temperature će biti 20-22 stepena. Zimske gume neće biti toliko efikasne koliko bi trebale, jer se vreme zagreva, asfalt je topao, guma se više troši, a dok stigne do toga da imaju svoj efekat, jedan sloj gume će se istrošiti."

zimske gume
Robert Marton
auto

Najnovije

Najčitanije

Tragedija kod Bajmoka

Putnički automobil i voz sudarali su se jutros oko osam časova kod Bajmoka. U nesreći život je izgubila S.U. stara 31 godinu, iz Kikinde. Prilikom uviđaja nadležni su zatekli podignutu rampu.