Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Vrtić u Čantaviru dobio na poklon knjige

2022.01.26
17:26
2022.01.26
17:55
Forrás
Pannon RTV
Vrtić koji radi u okviru Osnovne škole „Hunjadi Janoš” u Čantaviru, dobio je knjige na mađarskom jeziku. Cilj je podsticanje dece na što više čitanja, kao i proširenje njihovog znanja i rečnika.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Pored knjiga, pokrajinski ombudsman Zoran Pavlović je roditeljima doneo i jedno pismo, u kojem daje savete roditeljima, odnosno upoznaje ih sa pravima dece.

„Želeli smo da podstaknemo i decu i odrasle da se vrate čitanju, da se udube u njemu, da prošire svoja znanja. Drugi razlog zbgo kojeg smo ovde je taj što smo doneli jedno pismo o roditeljskim obavezama, i to budućim roditeljima čija deca će ići u vrtić. U tom pismu je formulisana jedna poruka za roditelje, u kojoj su navedena prava deteta, odnosno opis programa koji se trenutno primenjuju u predškolskim ustanovama.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice, rekao je da je zgrada renovirana u poslednjih nekoliko godina. Između ostalog, modernizovan je sistem grejanja, odnosno renovirana je i kuhinja.

„To pokazuje da smo uspeli da preduzmemo značajne korake ovde u Čantaviru, kako bi roditelji mogli da ostave svoju decu ovde, i da deca mogu da se igraju i da uče u odgovarajućim uslovima, a radi se o oko 150-oro dece. Svemu tome doprinosi i akcija pokrajinskog ombudsmana, ovde je reč o pravima deteta, govorimo o procesu u kome se postaje roditelj.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada, i Gabor Sabo, direktor škole, posebno su se zahvalili Zoranu Pavloviću, pokrajinskom ombudsmanu, što je izabrao Čantavir za prvo mesto gde se ovaj program održava.

Čantavir
vrtić
poklon
knjiga
dr Balint Pastor

Najnovije

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Igra strpljenja na graničnim prelazima može da počne

Već u ranim popodnevnim časovima, svi oni koji su hteli da pređu u Mađarsku, na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu, morali su da čekaju dva i po sata. Ali i na manjim prelazima se čekalo od sat i po do dva sata.

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.