Ugrás a tartalomra
Tanjug

Vučević: Izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu počinje krajem aprila

2021.04.07
16:19
Forrás
Pannon RTV
Planirano je da kovid bolnica kasnije funkcioniše kao gradska bolnica.

Izgradnja kovid bolnice u Novom Sadu počeće krajem aprila - najavio je danas Miloš Vučević. Gradonačelnik Novog Sada je dodao da je predloženo nekoliko lokacija, ali će konačna odluka biti doneta za dva dana. Planirano je da kovid bolnica kasnije funkcioniše kao gradska bolnica.

„Plan je da 20. aprila počne izgradnja bolnice. Dvadesetog aprila, znači krajem ovog meseca počinje izgradnja, da li će to biti 20. ili 21., 22., da sada ne pogrešim tačan datum, ali u drugoj polovini ovog meseca može da krene izgradnja, sa nekim rokom od 4 meseca. Predviđeno je da bolnica ima 600 ležajeva, znači ona će biti nešto veća oda kruševčke i nešto manja od batajničke bolnice."

Miloš Vučević
kovid bolnica
Novi Sad
bolnica

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.