Ugrás a tartalomra

Vučić: Do jutros prikupljeno 13.500 komada naoružanja

2023.05.14
14:53
Forrás
Szerbiai RTV
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Duvaništu gde je prikazano predato naoružanje da je do jutros prikupljeno oko 13.500 komada oružja. Ponosan sam na ovu akciju i rezultate, to je važno zbog veće sigurnosti naših građana, rekao je Vučić.

U pratnji ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i pripadnika MUP-a Srbije, predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje u Duvaništu, nedaleko od Smedereva prikazu neregistrovanog oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava, koje su od 8. maja građani predali policijskim stanicama.

Vučić je potvrdio da je država odlučna da sprovede svoju odluku i da će građanima do 8. juna biti omogućeno da bez posledica predaju svo neprijavljeno oružje, municiju i eksplozivne naprave, ali posle tog roka, prema rečima predsednika, biće primenjene represivne mere za držanje neprijavljenog oružja i municije.

"Do jutros je prikupljeno oko 13.500 komada naoružanja, ponosan sam na ovu akciju i rezultate, to je važno zbog veće sigurnosti naših građana", kaže Vučić.

oružje

Najnovije

17:27, Frissítve: 18:04

Pripremni kamp za fakultet u Novom Sadu

U Novom Sadu je danas počeo dvodnevni pripremni kamp za prijemne ispite na fakultetima, i to u organizaciji Mađarskog nacionalnog saveta. Na kursu učestvuje oko 50 đaka, koji nakon srednje škole žele da nastave svoje školovanje na fakultetu.

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.