Ugrás a tartalomra

Vučić: Nismo potpisali nikakve sporazume sa Zelenskim o municiji i oružju

2024.02.29
16:32
2024.02.29
16:42
Forrás
RTS, Tanjug
Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da u Tirani, na samitu Ukrajina - Jugoistočna Evropa, Srbija nije potpisala nikakave aranžmane i sporazume sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o saradnji u vezi sa oružjem i minicijom.

Mi podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, a oni podržavaju teritorijalni integritet Srbije. I mi smo im duboko zahvalni.Obe zemlje podržavaju propise Povelje UN i rezolucije UN, koje su temelj i osnova međunarodnog javnog prava" - istekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da je Beograd spreman da razgovara sa Prištinom o svakom pitanju, uključujući i ono vezano za odluku o ukidanju korišćenja dinara na KiM, a koju su, kako je naglasio, osudili svi predstavnici međunarodne zajednice.

"Mogli ste da čujete da su svi međunarodni predstavnici, uključujući i ljude iz SAD i EU, bili protiv jednostranog poteza režima u Prištini da ukinu upotrebu dinara na KiM", rekao je Vučić u Tirani odgovarajući na pitanje albanskog novinara da li Beograd planira da uloži napor i upusti se i sa Prištinom razgovara o pitanju upotrebe dinara na KiM.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji učestvuje na Regionalnom samitu o Planu rasta i ekonomskog približavanja, izjavio je da će nam Plan rasta za Zapadni Balkan omogućiti da dodatno koristimo bližu saradnju unutar samog regiona i sa Evropskom unijom.

“To nas približava velikom tržištu od preko 400 miliona potrošača, uz pristup većem broju dobavljača robe i usluga, nižim troškovima proizvodnje i jednostavnijim načinima trgovanja", naveo je Aleksandar Vučić na Instagramu.

Ističe da su, osim toga, tu i potencijali za otvaranje novih radnih mesta, niže cene, bolji kvalitet, bezbednost i širi izbor proizvoda i usluga, više inovacija, istraživanja i razvoja, mobilnost preduzeća i pojačana ekonomska aktivnost.

Aleksandar Vučić
Volodimir Zelenski

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

Prolećni vašar cveća i rukotvorina u Kanjiži

U Kanjiži se ponovo organizuje prolećni vašar cveća i rukotvorina. Mogu se kupiti ručno rađeni ukrasi, nakit, predmeti i cveće. Pokrovitelj prolećnog vašara rukotvorina i cveća je opština Kanjiža.