Ugrás a tartalomra
MTI/Zoltan Fišer

Vučić: Prava prijateljstva su dragocena jer su izuzetno retka, pogotovo u politici

2023.03.25
12:09
Forrás
Tanjug
Aleksandar Vučić je danas razgovarao sa Viktorom Orbanom.

Predsednik Srbije je u Beogradu primio mađarskog premijera, koji je bio u pratnji mađarskog ministra spoljnih poslova i trgovine Petera Sijarta. „Prijateljstva se dugo i pažljivo grade, učvršćuju se i jačaju u teškim vremenima, a ona prava su dragocena baš zato što su izuzetno retka, pogotovo u politici, a naročito u današnje vreme“, objavio je predsednik Srbije o ovom susretu na svom Instagram profilu.

Teme sastanka su, između ostalog, bile evropska integracija Srbije i Zapadnog Balkana, kontinuirani razvoj mađarsko-srpskih bilateralnih odnosa, kao i mogućnost stvaranja uslova za prekid vatre i održavanje mirovnih pregovora u rusko-ukrajinskom ratu.

O ovom susretu dvojice državnika je na svom nalogu na društvenim mrežama izvestio i mađarski premijer Viktor Orban, a prethodno je mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto na svom fejsbuk profilu, napisao da će sesti za pregovarački sto i sa ministrom finansija Sinišom Malim.

Aleksandar Vučić
Viktor Orban
Beograd

Najnovije

17:00, Frissítve: 19:02

Hodočasnici na proštenju u Čikšomlju

Održano je proštenje u Čikšomlju. Jedan od najvažnijih verskih i državnih praznika svih Mađara održava se svake godine u Čikšomlju u Erdelju. Stotine hiljada katolika i hrišćana je došlo na mesto događaja.
14:27, Frissítve: 17:19

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.

Najčitanije

Motokros trka u Bačkoj Topoli

Više od pedeset takmičara je nastupilo u sedam kategorija na motokros takmičenju u Bačkoj Topoli. Na poziv domaćina na ovu prijateljsku trku su stigli takmičari iz drugih delova Srbije, kao i Mađarske i Bosne i Hercegovine.

11. Vojvođanski galop na Gradskom hipodromu

Panon televizija će od 12:00 časova direktno vršiti prenos samog otvaranja događaja i kvalifikacione trke. Takođe na Panon televiziji u terminu od 18:10 časova možete pratiti u direktnom prenosu finalne trke.

Dojave o bombama u školama u više gradova

Škole u više gradova u Srbiji dobile su jutros dojave u bombama. Nakon kontradiverzionog pregleda utvrđeno je da je reč o lažnim dojavama u školama u Novom Sadu, Nišu, Čačku i Gornjem Milanovcu.