Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vučić: Prezadovoljan sam saradnjom sa Ištvanom Pastorom

2019.12.27
14:22
Forrás
Pannon RTV
Rivalitet naših partija i na najnižem nivou vlasti mora da se izbegne rekao Aleksandar Vučić i ocenio da su Mađarska i Srbija ne samo u bliskim odnosima već da se oseća iskreno prijateljstvo.

Odgovarajući na pitanje Pannonrtv-a, kako osenjuje saradnju sa SVM-om i da i da li vidi šansu za dalju koaliciju i da li se ima snage i volje da se to sprovede do najnižih nivoa vlasti da bi se izbegao rivalitet partija na najnižim nivoima vlasti, Aleksandar Vučić je direktno odgovorio:

"Ovo poslednje moraće sigurno da se uradi!  Za sve ostalo  ja sam ne samo zadovoljan već prezadovoljan saradnjom sa Ištvanom Pastorom, mi smo uspeli da uradimo nešto što je mnogo važnije, nije to samo pitanje naših ličnih odnosa dubokog i izuzetnog poštovanja već svega što smo zajednički uradili, a mislim da smo uradili mnogo  i pre svega što smo uspeli, a Ištvan je bio most prema Viktoru Orbanu, uspeli smo da približimo  Mađarsku i Srbiju, i ne samo da ih približimo već da osećamo iskreno prijateljstvo. Dakle, gde god da odem, kad god da odem , oni koji su u svetu uvek na našoj strani, na strani Srbije, ako hoćete i na strani srpskog naroda, i to hoću da čuju i Srbi, ne samo Mađari  — to je uvek Mađarska! Tu je uvek Sijarto, tu je uvek Viktor! Tu su uvek naši mađarski prijatelji i oni uvek mogu da računaju na našu podršku- u svemu.

Nemamo ni jedan problem sa kojim se suočavamo, bukvalno su naši odnosi, ja bežim od toga da takve reči izgovaram, ali naši odnosi su bukvalno bratski. Ja sam uhvatio neke ljude – Srbe koji nikada nisu navijali za Mađarsku u bilo kom sportu, sada ljudi po pravilu navijaju za Mađšarsku ako u tome ne učestvuje  i Srbija. Toliko su naši odnosi dobri , toliko smo toga uspeli da uradimo u prethodnih nekoliko godina i u tome najveću zaslugu ima Ištvan Pastor."

Mađarska
Srbija
saradnja

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.