Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Žestić

Vučić: Priština ne želi ZSO, već samo da izazove ratni sukob

2023.02.02
11:32
Forrás
Tanjug
Priština ne želi da formira Zajednicu srpskih opština na KiM iako je to predviđeno Brisleskim sporazumom još 2013. godine.

Već samo da izazovu ratni sukob i Srbiju sukobe sa NATO-om i celim svetom, a sebe predstave kao žrtvu i balkanskog Zelenskog, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije na posebnoj sednici o KiM.

Vučić je rekao da je prištinski režim počeo da maltretira Srbe na KiM samo sa ciljem da ih unizi i izazove sukob.

Po uspostavljanju barikada, njihova jedina namera je, pošto ne nameravajau da provedu u delo ZSO - da izazovu ratni sukob, da Srbiju sukobe sa NATO i celim svetom, a da sebe predstave kao žrtvu i balkanskog Zelenskog i nas kao agresora, kao nekoga ko je ugrozio, - gle licemerja - 'teritorijalni integritet suverene i nezavisne države Kosovo'", istakao je Vučić. 

KiM
Kosovo i Metohija
Aleksandar Vučić

Najnovije

16:46

Ljudi iza kulisa

U okviru ciklusa razgovora „Behind the Scenes: umetnost iza kulisa”, viša kustoskinja Savremene galerije u Subotici Jasmina Vidaković razgovarala je sa Renatom Rudić, menadžerkom obrazovnog programa Otvorenog univerziteta u Subotici.

Najčitanije

Portal eAgrar neophodan!

Zahteve za subvenciju po hektaru poljoprivrednici mogu da podnesu do 15 maja. Rok za prijavu za premije za mleko je samo dve nedelje. Poznati su i rokovi ostalih subvencija. Podnošenje zahteva za novčane subvencije je moguće isključivo preko eAgrara.