Ugrás a tartalomra
Tanjug/Zoran Zestic

Vučić proglasio svoju pobedu

2022.04.04
08:14
2022.04.04
20:06
Forrás
Pannon RTV
Aleksandar Vučić ostaje predsednik Srbije. U nedelju uveče kandidat za predsednika sa liste „Aleksandar Vučić –Zajedno možemo sve" proglasio je svoju pobedu već u prvom krugu.

Nakon prevremenih parlamentarnih izbora i formiranje vlade je u rukama naprednjaka, zajedno sa SVM-om.

Tanjug/Zoran Zestic

Vučić je objavio da je dobio oko 60 odsto glasova – prema prvim, nezvaničnim rezultatima sa kojima naprednjaci raspolažu. Drugi koji ima najviše dobijenih glasova je Zdravko Ponoš, ali on ima samo 17,7 odsto glasova. Vučić je rekao da je ponosan da je u prvom krugu postigao takav rezultat kakav još niko nije postigao u Srbiji.

Na biračka mesta za prevremene parlamentarne i izbore za predsednika Srbije izašlo je tri miliona i 840 hiljada birača – objavio je na noćnoj konferenciji za medije Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke. To je ogroman broj građana, najveći u poslednje vreme – kazao je. SNS u parlament ulazi sa 43,95 odsto glasova, kao pobednik. Naprednjacima će pripasti 124 ili 125 mandata.

Tanjug/AP/Darko Vojinovic

To znači da je većina za samostalno formiranje vlade na samoj  ivici, ali ni ne moram da kažem da zajedno sa Savezom vojvođanskih Mađara već nas ima više nego što je potrebno da samostalno formiramo vladu Srbije.

Liste Srpske napredne stranke i Dragana Đilasa najbolje su osetile posledice međusobnog neprijateljstva. Ostali su to iskoristili – naveo je Vučić.

Nas čeka da  i u narednom periodu treba da nastojimo da uradimo još mnogo toga. Naučio sam da su dela i rezultati važni. Tamo gde nismo bili dobri, tamo gde su dve liste pretrpele velike i teške sukobe, a to je naša lista i lista Dragana Đilasa, zbog međusobnih svađa, to je većina iskoristila, stala je sa strane, i iz lagodne pozicije udarali na jedne ili druge i osvajali lake poene.

Vođa naprednjaka je u izbornoj noći rekao da je su SVM-u birači obezbedili poverenje od 1,55 odsto. Zajedno

izbori 2022
Srbija
Aleksandar Vučić

Najnovije

Najčitanije

Na Paliću je počela proslava Dana Svetog Ištvana

Kao i prethodnih godina, ljudi su i ove godine već u popodnevnim časovima počeli da se okupljaju na centralnoj manifestaciji proslave Dana Svetog Ištvana na obali jezera Palić. Od 15 časova posetioci su imali priliku da obiđu vašar rukotvorina.

Eko park i igralište za mlade!

Kanjiža je bogatija za jedno novo igralište i društveni prostor. Staro igralište u Mostarskoj ulici je naime u potpunosti transformisano, dodati su novi elementi.