Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Vučić: Srbi mogu da računaju na Mađare bilo gde u svetu i obrnuto

2019.12.27
15:09
2019.12.27
19:28
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Srbije je veoma zadovoljan saradnjom Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.

Po mišljenju Aleksandra Vučića, treba raditi na tome da se i na najnižim nivoima izbegne rivalstvo između dve stranke. Predsednik je, odgovarajući na pitanje RTV Pannon o tome govorio nakon otvaranja Y-kraka. Kako je istakao, odnos između Mađarske i Srbije nikada nije bio tako dobar kao sada, a posebnu ulogu u tome ima Ištvana Pastor. Lider Srpske napredne stranke je rekao da bilo gde u svetu Srbi uvek mogu računati na Mađare, i obrnuto. Na konferenciji za novinare, predsednik Srbije je srpski i mađarski narod nazvao bratskim narodima.

Mađari
srbi
saradnja

Slične vesti

Najnovije

15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.
14:48, Frissítve: 16:49

Migranti ne odustaju

Brojni migranti u okolini Horgoša i dalje su uporni i po svaku cenu žele da stignu do Evropske unije. Meštani strahuju da će se sa dolaskom hladnog vremena migranti naseliti gde god je moguće.
17:13, Frissítve: 16:47

Groblja u svečanom ruhu

Prvi novembar je praznik Svi sveti, a dan kasnije, 2. novembar je Dan mrtvih. Tada se ukrašavaju večna počivališta, sveće osvetljavaju nadgrobne bašte, i mnogi se prisećaju svojih najmilijih koji više nisu živi.
16:15

Kovid propusnice u praksi

Tokom vikenda je trajao probni rok u vezi sa kovid propusnicama, pa inspektori tada još nisu kažnjavali, ali su zato upozoravali sve one koji su učestvovali u žurkama.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.