Ugrás a tartalomra
Tanjug/Strahinja Aćimović

Vučić: Svako ko preti imaće posla sa državom

2022.01.12
17:21
Forrás
Pannon RTV
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Priboj, kako bi pomogao u rešavanju međunacionalnih tenzija, ali je pored toga govorio i o ekonomskim kretanjima u regionu.

Aleksandar Vučić je posetio ovaj pogranični grad kako bi pomogao u rešavanju međunacionalnih tenzija i kako bi uveo konkretne mere sa ciljem da se svaki građanin oseća bezbedno: „Za ljude koje su pevali da će Sjenica biti nova Srebrenica, sada, nemojte me držati za reč, ali smo razumeli smisao. Ne samo da će biti kažnjeni, nego će dobiti i premeštaj iz Priboja."

Pored predstavnika verskih zajednica, predsednik Srbije se sastao i sa gradskim rukovodstvom, predstavnicima političkih partija i privrednicima. On je rekao da je do sada potrošeno 8 miliona evra na puteve, a sada se ulaže još 15 miliona evra u Gimnaziju u Priboju, Opštu bolnicu i Dom zdravlja, a u taj region će biti uveden i gas: „Ovde ćemo pre kraja jeseni dovesti gas i tome se raduju svi ljudi koji rade u industrijskoj zoni, ali tome treba da se raduju i svi u Priboju. Imaćete jeftinije grejanje, imaćete mogućnost da privučete nove investicije."

Aleksandar Vučić je najavio i da se očekuje ulaganje još nekih kompanija u taj grad, što će značiti dodatnih 400 radnih mesta. On je obišao i dve fabrike gde je najavio da će narednih godina rasti i plate bravara i zavarivača.

Tanjug/Strahinja Aćimović
Aleksandar Vučić
Priboj

Najnovije

14:17, Frissítve: 17:05

Srbija može da koristi mađarska skladišta gasa

Srbija će imati mogućnost da koristi mađarska skladišta prirodnog gasa, kako bi se pripremila za zimu – dogovor o tome su u Budimpešti postigli ministar finansija Siniša Mali i ministar spoljnih poslova i spoljne trgovine Mađarske Peter Sijarto.
18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.