Ugrás a tartalomra
FoNet/Instagram predsednika Srbije

Vučić u Davosu: Imamo svoju državu, imamo svoje interese

2022.05.25
17:04
2022.05.25
17:58
Forrás
Pannon RTV
Srbija je na putu ka Evropskoj uniji, ali ima svoje interese - rekao je Aleksandar Vučić na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Predsednik Srbije je rekao da je zahvalan na podršci, ali da je potrebno da razumeju poziciju u kojoj se Srbija nalazi, a ne samo da ponavljaju ono što se očekuje od balkanske zemlje. Vučić je imao nekoliko sastanaka sa evropskim i svetskim zvaničnicima, sa kojima je iskreno razgovarao o problemima.

Tanjug/AP/Markus Schreiber

Aleksandar Vučić je u svojoj izjavi na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu rekao da je za Srbiju jedini put Evropska unija. Međutim, Srbija, međutim, ne može odmah da promeni svoju politiku, kako to neki zamišljaju - dodao je predsednik Srbije. „Srbija je na evropskom putu, to je jedini put koji Srbija ima, i zahvalni smo na svom novcu, na svim donacijama i na svoj podršci, ona je velika, ona je ogromna, i umemo to da cenimo, ali nemojte da svaki dan umesto toga šta ste učinili za nas, i što zajednički činimo, slušamo poruke, priznajte nezavisno Kosovo, uvedite sankcije Rusiji. Polako ljudi, polako. Imamo mi svoju državu, polako, imamo mi svoje interese."

FoNet/Instagram predsednika Srbije

Vučić je razgovarao sa više šefova država i premijera, ali nije govorio o detaljima tih razgovora. Glavne teme su, međutim, bile Ukrajina, Rusija i ruski uticaj na region - dodao je predsednik Srbije. „Mnogo sam razgovarao o tome kako možemo da se postavimo u svetu danas, kako da rešimo probleme, razgovarao sam sa Retom Džo Luis, šeficom američke Eksim banke, razgovarali smo o velikom zajmu u budućnosti, za značajne energetske projekte, za solarne, a kasnije i hidroprojekte. Da li znate koliko je teško doći do novca. To je bio odličan sastanak, kratak, ali konkretan, brzo smo završili."

Aleksandar Vučić se sastao i sa premijerom Crne Gore, koga je zamolio da prisustvuje sastanku u Ohridu, na kojem biti reči o inicijativi „Otvoreni Balkan".

Davos
Aleksandar Vučić

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.