Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Idei Sándor

XII. Dani mađarske kuhinje u Skorenovcu

2019-10-13
23:52
2019-10-14
00:05
Forrás
Pannon RTV
Tradicionalna manifestacija Dani mađarske kuhinje održana je ovog vikenda u Skorenovcu. Manifestacija organizovana dvanaesti put po redu, privukla je mnoge goste iz Vojvodine i okolnih zemalja.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja manifestacije u lokalnoj osnovnoj školi, nastupili su mališani iz vrtića, članovi KUD “Slamčica” i citraši. Učenici su se preko cele nedelje pripremali za ovaj dan, praveći razne crteže.

“Naš zadatak je bio da napravimo plakat. Moja je bila najbolja. Nacrtala sam sto pun voća i povrća, sa svinjskom glavom” ponosna je učenica Emeše Pal.

U centru sela je u subotu postavljeno 36 kotlića za kuvanje raznih specijaliteta. Gosti su uz igru i muziku čekali rezultate rada kuvara. “Svake godine sam ovde. Dolazim iz Nemačke zbog ovog događaja. Danas sam probao jagnjetinu, vrlo je ukusna” rekao je Erne Dudaš.

Ovaj događaj je postao praznik i oni koji rade u inostranstvu planiraju godišnji odmor kako bi učestvovali na festivalu Dani mađarske kuhinje, kažu organizatori.

“Puno smo se spremali, mi meštani, organizatori kao i posetioci. Verujem da su iseljenici još početkom godine upisali u kalendar, da će se druge subote u oktobru organizovati manifestacija Dani mađarske kuhinje u Skorenovcu. Ove godine je i vreme pogodovalo. Od prošle godine događaj je postao festivalski, očekujemo goste iz okolnih naselja i inostranstva. Za ovu priliku pozivamo i predstavnike bratskih naselja“ rekla nam je Maria Kovač predsednica saveta MZ Skorenovac.

Organizatori su ove godine dobili veću podršku za pripremanje manifestacije. Pored lokalne vlasti u Kovinu, dobili su znatnu pomoć od Mađarskog nacionalnog saveta.

Skorenovac
dani mađarske kuhinje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije