Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

Za Dan sela – u Bajši otvoren novi bazen

2021.06.26
21:08
2021.06.26
21:14
Forrás
Pannon RTV
Meštani Bajše proslavili su Dan sela, i tim povodom otvoren je novi bazen. Organizovan je i svečani program, a posetioce očekuje dobra zabava do zore.
Pannon RTV/Payeta Maurice

Meštani su radosno ušli u obnovljeni bazen. Među prvima, u vodu je ušao Arnold Cesnak, sa svojim trogodišnjim sinom Abelom, koji je vidno uživao u ovom osveženju.

„Kao dete ovde sam naučio da plivam, ovde sam odrastao, u vreme svoje mladosti ovde sam provodio leta, kod ovog bazena. Sada se, kao otac, radujem tome što je ponovo proradio bazen i što će i moj sin moći ovde da nauči da pliva, i on će moći da uživa u letu" kaže Arnold Cesnak. 

Pannon RTV/Payeta Maurice

Zahvaljujući obnovljenom bazenu proširuje se turistička ponuda opštine Bačka Topola, pored postojećeg lekovito kupališta u Pačiru, Rekreacionog centra u Staroj Moravici i Bačkotpolskih jezera – rekao je na skupu Adrian Satmari, predsednik opštine Bačka Topola.

„Ovo je plod dobre saradnje između mesne zajednice Bajša i lokalne samouprave Bačke Topole. Kao što sam i više puta naglasio, smatram da snažna lokalna samouprava treba da se temelji na snažnim mesnim zajednicama. Ponosno mogu da kažem da je u opštini Bačka Topola upravo takva situacija."

Izgradnja poluolimpijskog bazena dubine dva metra, dimenzija 25 puta 33 metara, započela je 2017. godine. Sadašnji savremeni bazen traži neprekidno održavanje i pažnju, da bi nakon dana, nedelja, meseci i godina ovako izgledao kao danas, rekao je na svečanom otvaranju Karolj Lacković, predsednik Saveta mesne zajednice Bajša.

„Radi se o velikom ulaganju i stalnim izdacima kako bi bazen i sutra ovako izgledao. Pre i posle toga potrebno je uraditi mnogo posla. Trudili smo se i nadamo se da će to razumeti meštani Bajše, ali i oni koji žive u okolnim naseljima, da nam je potrebno ovako nešto."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Novi bazen predstavlja veliki dodatni potencijalni sadržaj, koji je potpuno nov i savremen. Ne samo po izgledu, već i u kreiranju života zajednice biće izuzetan elemenat osveženja u narednim danima – istakao je Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara.

„Smatram da je poslednjih godina opština Bačka Topola, a u okviru nje mnoge mesne samouprave, između ostalog i ova u Bajši, prevalila jedan neverovatni, lep put. Ostvarena je kritična količina spremnosti, ostvarena je kritična količina ambicije, koja će pronaći način za rešavanje onih ideja koje su zajednički stavljene na papir. Ovaj bazen je dobra potvrda toga, jer za 65 miliona dinara, mnogo treba da se radi i mnogo njih treba ubediti u to da nedostajući novac uputi tako da se ostvari iznos od 65 miliona. To su uradili ovde u Bajši."

Ulaz na bazen ovog vikenda je besplatan. Željni osveženja mogu da ga posete u vremenu od 10 do 19 časova. Cena ulaznice za decu je 150, za odrasle 250, a sezonska karta košta 4.000 dinara. Za karte po povoljnijoj ceni meštani Bajše treba da se obrate seoskom domu. 

Pannon RTV/Payeta Maurice

Dvorište mesne zajednice ispunili su i fini mirisi. U kotliću se kuvao juneći perkelt i škembići, a bilo je i onih koji su na ražnju okretali prase.

„Odlučili smo da za 20 osoba, za članove „Etna" pripremimo dva kotlića. Jedan od goveđeg mesa, a drugi od svinjskog" kaže Andraš Kolar, član Drutšva za negovanje tradicija i rukotvorina „Etno".

Povodom Dana sela bebe koje su rođene 2020/21. godine darovane su poklon paketima, a nagrade su uručene i lokalnim dobrovoljnim davaocima krvi. 

Bajša
dan sela
bazen

Najnovije

15:08, Frissítve: 16:23

Situacija sa migrantima i dalje nepromenjena

Šuma na periferiji Subotice, na Makovoj sedmici u blizini granice sa Mađarskom, i dalje je puna migranata. Meštani se više ni ne usuđuju da odu do nekada popularnog mesta za izlet, koje se prostire na velikoj površini.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.