Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Za podsticaj poljoprivredi Vlada opredelila više od 36,7 milijardi

2020.01.09
20:55
Forrás
Pannon RTV
Vlada usvojila uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2020. godini. Za sprovođenje ove uredbe obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 36,7 milijardi dinara.

Poljoprivreda direktno ili indirektno zapošljava oko petinu zaposlenog stanovništva u Republici Srbiji i zbog uticaja na ostale sektore, poljoprivrada je od izuzetnog značaja za razvoj privrede — navodi se u saopštenju Vlade nakon današnje sednice.

Zbog značaja poljoprivrede kao privredne grane za sprovođenje uredbe obezbeđena su sredsta u ukupnom iznosu od 36.701.800.000 dinara, a novac će se raspoređivati za: direktna plaćanja, mere ruralnog razvoja, kreditnu podršku u poljoprivredi i posebne i IPARD podsticaje.

Direktna plaćanja će se odnositi na premije, podsticaje za proizvodnju i regrese. Merama ruralnog razvoja predviđena je podrška programima koji se odnose na unapređenje konkurentnosti, očuvanje i unapređenje životne sredine i prirodnih resursa, diversifikaciju dohotka i poboljšanje kvaliteta života u ruralnim područjima, kao i priprema i sprovođenje lokalnih strategija ruralnog razvoja. Podsticajem kroz kreditnu podršku, omogućiće se poljoprivrednim proizvođačima da dođu do finansijskih sredstava iz bankarskih izvora pod povoljnijim uslovima od tržišnih.

privreda
poljoprivreda
vlada Srbije

Slične vesti

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!