Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Za praznik u Kanjiži podeljena besplatna riblja čorba

2022.12.24
16:36
2022.12.24
16:42
Forrás
Pannon RTV
Organizator humanitarne akcije je preduzeće „Holker", a pridružili su im se i jedna lokalna pekara i mesna zajednica Kanjiža.

Podela besplatne riblje čorbe 24. decembra je već višegodišnja tradicija u Kanjiži. Ove godine pripremljeno je preko hiljadu obroka riblje čorbe koja je razdeljena među meštanima.

„Uvek iščekujemo, da li će, ili neće biti. U našoj kući ne vole mnogo riblju čorbu, jedino ja i zato ovo dobro dođe, da mogu da proslavim sa prazničnom ribljom čorbom" kaže Marija Rekecki iz Kanjiže.

Mnogi su već stalni gosti i svake godine se rado posluže ukusnom ribljom čorbom.

To je praznik i posebno u današnje vreme inflacije višečlana porodica teško može da postigne da ima ribu na trpezi. Kada su božićni praznici, onda treba voditi računa o ljudima, a kako vidim „Holker" to čini isto kao i lokalna samouprava" rekla je Angela Budinčević iz Kanjiže.

Praznična riblja čorba pripremljena je od 200 kilograma ribe koju je obezbedilo preduzeće „Holker" iz Kanjiže.

Prošle godine smo podelili hiljadu porcija, sada, na osnovu ribe i vode,  procenjujem otprilike 1.100  porcija. Kuvamo na otvorenom, za kilogram ribe idu dve litre vode, a imamo 200 kilograma ribe" kaže Imre Sabo Os, kuvar iz Gornjeg Brega.

Ovoj akciji pridružila se jedna lokalna pekara darujući hleb, a kanjiška mesna zajednica pridonela  je sa kuvanim vinom.

Kanjiža
riblja čorba

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.