Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragosavac Viktor

Za razvoj infrastrukture 60 miliona za Bačku Topolu

2018.12.28
20:47
Forrás
Pannon RTV
Novac je obezbeđen iz republičkog budžeta, a namenjen je izgradnj zatvorenog bazena na mestu nekadašnjeg „Venus" kupališta.

Ulaganje su na konferenciji za novinare najavili Balint Pastor, republički poslanik i šef poslaničkog kluba SVM-a u republičkoj Skupštini i Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Krajem 2015. godine Bačka Topola je prvi put dobila 20 miliona podrške iz rezervi republičkog budžeta. Iznos je potrošen za rušenje nekadašnjeg kupališta „Venus". Na tom mestu sada se, kada vremenski uslovi dozvoljavaju, gradi novi, zatvoreni bazen. U budžetu Bačke Topole za 2019. godinu za ovu investiciju predviđena je značajna suma, kojoj će biti priključen novac usmeren iz republičkog budžeta.

Pannon RTV/Dragosavac Viktor

„U budžetu za 2019. godinu predviđeno je 350 miliona dinara, i ukoliko tome dodamo ovih 60 miliona onda to može da doprinese drugačijoj realizaciji" rekao je Gabor Kišlinder, predsednik opštine Bačka Topola.

Vojvođanska naselja od 2014. godine iz republičke budžetske rezerve mogu da dobiju podršku za razvoj infrastrukturnih projekata i nakon Subotice, Bačke Topole, Sente, Kanjiže, ponovo je Bačka Topola došla na red – rekao je Balint Pastor, šef poslaničkog kluba u republičkoj Skupštini. „Ovih 60 miliona dinara je rezultat saradnje Saveza vojvođanskih Mađara i partija koje čine republičku Vladu, u prvom redu Srpske napredne stranke, i smatram da je ovo značajan iznos na kraju godine  koji je stigao u Bačku Topolu, jer govorimo od iznosu koji čini tri odsto u odnosu na juče usvojeni budžet."

Tokom godine kroz republičkog fond za razvoj opština uvedeno je elektronsko glasanje, a podrška je stigla i do škola u Bačkoj Topoli. Važno je da su osim u sferi zaštite manjinskih prava i donošenja zakona, predstavnici SVM-a prisutni i usmeravanju finansijskih tokova – dodao je Balint Pastor.

Bačka Topola
infrastruktura
razvoj

Slične vesti

Najnovije

18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.