Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zahlađenje stiže u sredu uveče

2022.01.04
15:35
2022.01.04
16:21
Forrás
Pannon RTV
U našem regionu sneg se očekuje za vikend, ali neće biti jačih minusa. Prognozira se da će najviša prosečna temperatura u januaru biti oko pet stepeni, a može se očekivati snažan uticaj frontova.

Prema proceni meteorologa prvi mesec godine doneće promenljivo vreme, ali ne treba očekivati jake minuse. U sredu se još može očekivati blago vreme, sa najvišom dnevnom temperaturom između 16 i 18 stepeni. Tokom večeri doći će do povećane oblačnosti, sa padavinama. U četvrtak će u najtoplijem delu dana biti tek 6 stepeni, a slično vreme nas očekuje i u petak. U subotu na naše područje stiže sneg, a dnevna temperatura biće između dva i tri stepena Celzijusa.

„Tokom subote može se očekivati sneg, koji će na naše prostore doći sa jugozapada. Temperatura će preko dana biti iznad nule, tako da će se sneg svakako otopiti. Sneg će padati do subote noću, kada se može očekivati prolazna pauza. U nedelju uveče ponovo će padati sneg. Tokom sva tri dana maksimalna temperatura biće malo iznad nule" kaže Geza Kovač, istraživač klime.

Pannon RTV/Payeta Maurice

Osim pod  snegom,  naše područje biće i pod uticajem frontova, koji kod ljudi mogu da izazovu zdravstvene probleme kao što su glavobolje, visok krvni pritisak ili umor. Narednih dana treba posebno da obratimo pažnju na to da se slojevito oblačimo jer lako može doći do nazeba.

Ovih dana najraširenija bolest populacije nije drugo nego osetljivost na vremenske prilike, što ne zaobilazi ni mlade, ni stare – kaže dr Margit Pajor. Doktorica opšte prakse savetuje kako da olakšamo simptome:

„U ishrani je veoma važno da u organizam unosimo dovoljno tečnosti. Najvažnije je što više kretanja i boravak na svežem vazduhu. Čak i onda ukoliko je malo neprijatno hladno. Međutim, važno je dobro se obući, a to se odnosi i na decu. Deca takođe mogu kod promene vremena da budu razdražljiva. Važno je izvesti ih na vazduh, da se istrče. Naravno, sve to odnosi se i na odrasle."

Pannon RTV/Payeta Maurice

Tokom vikenda će zbog vlažnih puteva sa susnežicom porasti opasnost od nezgoda, zbog toga učesnici u saobraćaju treba da budu posebno pažljivi.

zahlađenje
front
vreme
vremenska prognoza

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Peti svetski susret Oromčana

Organizatori su pripremili šarolike programe za peti Svetski susret Oromčana održanog u subotu popodne, a za koji je vladalo veliko interesovanje.

Migranti preplavili i šumu u Martonošu

Migrante su pre nekoliko dana pokupili iz Horgoša, a pre tri nedelje iz Martonoša. Vlast redovno proverava naselja pograničnog dela severnobačkog područja, međutim, prema rečima meštana, taxisti konstantno vraćaju ilegalne migrante.