Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zahlađenje, a zatim toplotni talas

2022.08.12
13:50
2022.08.12
16:20
Forrás
Pannon RTV
U Vojvodini će sutra biti oblačno i tmurno. Prema prognozi, u poslepodnevnim časovima moguća kiša.

Najviša temperatura biće oko 25 stepeni, dok u predelima sa kišom može biti i hladnije. Slično vreme imaćemo i u nedelju. Ponegde su moguće pojave pljuskova i grmljavine. Živa u termometru kretaće se između 17 i 25 stepeni.

Zahlađenje stiže i u naš region. Umesto uobičajenih letnjih temperatura iznad 30 stepeni, živa termometra u subotu neće prelaziti 25 stepeni. U poslepodnevnim časovima moguće je jako naoblačenje. Valjalo bi poneti kišobran sa sobom, jer se prema prognozi u subotu i nedelju mogu očekivati pljuskovi i grmljavine.

Pannon RTV

U ponedeljak će u Vojvodinu ponovo stići jedan toplotni talas. Ne previše, ali će vazduh u našem regionu biti topliji.

Geza Kovač, klimatolog: „Sledeće sedmice pojačaće se anticiklon, usled čega će lokalni faktori dominirati okolinom, kao i jako UV zračenje, što znači da će temperatura iz dana u dan rasti. Vrhunac toplotnog talasa očekuje se sredinom sedmice. U četvrtak bi moglo biti čak 36-37 stepeni. Temperatura će biti veoma visoka."

Novo zahlađenje stiže nam u drugoj polovini sledeće sedmice. Prema prognozi, iako će vreme biti sunčano, temperatura će biti znatno niža.

vremenska prognoza

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.