Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zahtev za izborima u MZ Gornji Breg

2019-07-25
19:02
Forrás
Pannon RTV
Blizu 200 stanovnika Gornjeg Brega potpisalo je peticiju u kojoj traži smenu Saveta i predsednika mesne zajednice.

Meštani smatraju da mesna zajednica ne funkcioniše uspešno, i da ništa ne čini u interesu naselja. Nakon toga je zamenik predsednika Skupštine opštine Senta zatražio je originalni primerak peticije, i to nije dovelo do bilo kakvih promena.

U vezi ove teme skupštinska grupa koju čine Demokratska stranka, Mađarski pokret-DZVM i Građanski savez Mađara – Senta Senćanima održali su zajedničku konferenciju za medije u Senti. Ferenc Žoldoš, vođa odborničke grupe Mađarski pokret – DZVM je naglasio da tri opozicione odborničke grupe u Senti podržavaju inicijativu meštana Gornjeg Brega.

„Tri opozicione frakcije u Senti, u ovom slučaju Građanski savez Mađara, Demokratska stranka i Mađarski pokret, DZVM jednodušno bi želeli da Skupština opštine ovo pitanje stavi na dnevni red. Da se u svakom slučaju na dnevnom redu nađe da se u Gornjem Bregu raspisuju izbori za mesnu zajednicu. Kako većina ne želi to da učini, zbog toga mi opozicioni odbornici imamo načina, na osnovu kojeg možemo da sazovemo redovnu sednicu po dnevnom redu koji predlažemo, sa najmanje 10 odbornika. Nas ima toliko. To ćemo i da učinimo ukoliko na narednoj sednici Skupštine opštine u dnevni red ne bude uvršteno pitanje izbora u Gornjem Bregu" rekao je Ferenc Žoldoš, šef odborničke grupe u Skupštini opštine Senta (MP – DZVM).

Gornji Breg
izbori
Ferenc Žoldoš

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije