Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zahvaljujući angažovanju naših gledalaca, teta Magda se više ne smrzava

2022.12.05
13:28
2022.12.05
16:03
Forrás
Panon RTV
Magdolna Čikoš ove zime više ne treba da brine. Nakon što smo u našem „Dnevniku” predstavili ovu staru, bolešljivu staricu iz Sente, mnogi su se javili da joj pomognu.

Zahvaljujući angažovanju dobronamernih ljudi, ona je snabdevena ne samo hranom, već je dobila i ogrev.

Magdolni Čikoš stiže velika količina ogrevnog drveta. To je velika pomoć za ovu ženu iz Sente, koja živi sama.

Za Božidara Dimića, ni kao čoveka, a ni kao vlasnika drvare, nije postojala dilema da li će požuriti da pomogne teta Magdolni.

„Ovo je već druga tura ogreva koju smo doneli za teta Magdu. Mnogi su se prijavili anonimno, platili su, a mi smo dopremili, tako da mislim da će teta Magda ove zime još dugo imati drva.”

Nekoliko dobronamernika, sa ove i druge strane granice, se udružilo, kako bi pomogli ovoj 70-godišnjoj ženi, koja je teško bolesna od dijabetesa. Za samo nekoliko dana prikupljeno je dovoljno hrane za nekoliko meseci, za ovu ženu koja živi u izuzetno teškim uslovima. Videvši poziv, Izabela Pap je odmah počela sa prikupljanjem.

„Zaista nas je dirnulo, jer svi mogu da dođu u istu situaciju, i ako ne pomognemo jedni drugima, niko nam neće pomoći. Imali smo veliki broj donatora. Bilo je mnogo stranaca i meštana Sente. Preduzeće „Big-Chick Plus” takođe pomaže teta Magdi donacijom mesa, i nadamo se da će za neko vreme imati dovoljno hrane.”

Šupa za odlaganje drva teta Magde je prošle nedelje još bila prazna, ali je danas, zahvaljujući dobronamernicima, puna ogreva, a i njen zamrzivač, koji do sada nije koristila, sada je pun hrane.

Magdolna Čikos, Senta: „Imaću radosnu zimu, dobila sam mnogo stvari. Dobio sam mnoge stvari od mnogih ljudi. Ima dobrih ljudi. Sada imam sve, a i imaću sve.”

Teta Magdi je dodala da se svima iskreno zahvaljuje na podršci i nada se da će svi donatori imati radostan praznik, kakav će zahvaljujući njima imati i ona.

pomoć
Senta

Najnovije

14:04, Frissítve: 16:32

Posetila su nas deca iz obdaništa

Deca iz Mađarske predškolske ustanove i vežbaone „Vackor“ ove nedelje su u poseti medijskoj kući Panon RTV. U ponedeljak su nam došli najmlađi, a u utorak su deca uzrasta od pet do sedam godina obišla našu redakciju, studio i montažu.

Najčitanije

Kobasicijada u Belom Blatu

Uprkos vetrovitom i kišnom vremenu, više hiljada ljudi je posetilo Belo Blato povodom IX Kobasicijade u tom mestu.