Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zamena vodovodne mreže u Kanjiži

2020-05-19
22:08
Forrás
Pannon RTV
Radove su danas obišli Robert Fesjtamer, predsednik opštine, Marko Ždero, član opštinskog veća zadužen za komunalnu oblast, kao i Dušan Glišić, direktor „Potiskih vodovoda".

U ulici Hunjadi u Kanjiži uveliko teče zamena vodovodne mreže. Radovi su počeli u aprilu. Radne mašine već više od mesec dana tutnje u Hunjadi ulici u Kanjiži. Zahvaljujući podršci pokrajine od 9,7 miliona dinara obnavlja se sistem vodovoda, a uslediće i proširenje saobraćajnice.

Dušan Glišić, direktor preduzeća „Potiski vodovodi" kaže da su pre početka radova prekontrolisali stanje cevi. „Opšte stanje jeste da je većina vodovodne mreže, kao i kanalizacione, veoma stara, datira još od pre 40 godina, tako da je ono što je izgrađeno u tom periodu zrelo za rekonstrukciju, što i studija pokazuje.”

Radovi na obnovi ne odnose se samo na Kanjižu. Robert Fejstamer, predsednik opštine ističe da će novcem dobijenim na konkursu između ostalog povezati vodovodnu mrežu u Malim Pijacama sa Nosom. „Dobili smo još jedan novi projekat, koji se odnosi na povezivanje vodovodne mreže Male Pijace – Nosa. To je projekat od preko 10,5 miliona dinara, od čega će 30-40 odsto obezbediti lokalna samouprava, a ostatak pokrajinski Sekretarijat za poljopirvredu. Sa tim će se i mreža povezati. Ovde nije reč samo o Malim Pijacama i Nosi, već i o povezivanju grada Subotice i opštine Kanjiža."

Predsednik optine je dodao da osim u Kanjiži, zamena vodovodne mreže planirana je i u Horgošu, kao i u više naselja u opštini.

Kanjiža
vodovodna mreža
Robert Fejstamer

Slične vesti

Najnovije

17:45, Frissítve: 17:51

Umeće ručne žetve

Nebo je danas bilo naklonjeno stanovnicima Mužlje – uprkos promenljivom vremenu na parceli pšenice pored salaša Janoša Milera, uspeli su da održe 37. takmičenje u žetvi.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.