Ugrás a tartalomra
Kelebia

Zaobiđite srpsko-mađarske granične prelaze

2017-08-12
22:25
2017-10-04
12:20
Ovoliko zadržavanje još nismo videli – kažu na srpsko-mađarskim graničnim prelazima na izlazu iz Srbije radnici na privremenom radu, koji se vraćaju u zapadno-evropske zemlje.

U subotu je čak i na manjim prelazima bilo kilometarskih redova.

Na Kelebiji davno nije bilo ovolikih redova na izlazu iz Srbije, kao u subotu oko podne.

Godišnji odmori se završavaju, radnici se vraćaju u evropske zemlje. Preko vikenda i dosta mađarskih turista dolazi u Suboticu, uglavnom zbog kupovine na subotičkoj pijaci. Kako kažu, na ovolike redove nisu računali na Kelebiji, čekaju po 2-3 sata da pređu na Tompu.

Na prelazu kod Bačkih Vinograda na izlazu se isto satima čeka, većina putnika idu u banju Morahalom. Neki se sa Horgoša vraćaju prema Bačkim Vinogradima, ali videvši red, okreću se prema Đali ili Bajmoku.

Na prelazu Horgoš 2 na izlazu iz Srbije je kolona automobila dugačka kilometar i po, nekad po 10-15 minuta nema pomeranja redova.
Najveće zadržavanje je ipak na prelazu kod Horgoša, kolona je dugačka oko 3 kilometra, proteže se sve do benzinske pumpe. Saobraćajna policija reguliše saobraćaj, ali sa malo uspeha. Vozači su nestrpljivi i idu preko reda. U redu su uglavnom turski državljani, koji rade na zapadu. Kako kažu, ovo je normalna situacija za letnji period, uvek je tako.

Do ponedeljka popodne, ko ima mogućnosti, neka zaobiđe srpsko-mađarske granične prelaze ili odloži put za radni dan.

granični prelaz
Kelebija
Bački Vinogradi
Horgos
Đala
Bajmok

Most

21:28, Frissítve: 22:10

Összeért a híd két íve

Összeértek a mederhíd ívei, s tizennyolc év után újra átível a Dunán az újvidéki Žeželj-híd. Egyelőre csak gyalogosan lehet átkelni rajta a folyón Újvidék és Pétervárad között.
20:37, Frissítve: 21:06

Citeratalálkozót tartottak Adorjánon

Az idén harmadik alkalommal rendezték meg a „Szól a citera” elnevezésű citeratalálkozót Adorjánon. A szervező Szőke Tisza Művelődési Egyesület mellett még hét csoport lépett színpadra.

Népszerű

Marihuana

Reske: Otkrivena droga u autobusu iz Srbije

Na graničnom prelazu Reske mađarski carinici otkrili su 10 kilograma marihuane u autobusu sa srpskim registracionim tablicama, koji je saobraćao prema Nemačkoj – saopštila je Mađarska Uprava.

Senta: SVM pobedio na izborima za MZ

U nedelju su održani izbori za mesne zajednice u opštini Senta. Građani su mogli da glasaju za kandidate, u sedam mesnih zajednica izabrani su novi saveti.