Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

Zapalila se ogromna deponija između Temerina i Siriga

2022.05.26
18:04
Forrás
Pannon RTV
Nepodnošljivi smrad životinjskih leševa, dim sa smetlišta, širi se po celom kraju sinoć od 9 časova. Nadležni kažu da je uzrok požara sinoćno nevreme, deponija se zapalila od udara groma.
Pannon RTV/Bognár Róbert

Požar je prijavila porodica koja živi u blizini, kojoj je otrovni dim naneo veliku štetu.

Nikoleta Gaković: „Četiri godine živimo ovde, i svake godine oko maja na deponiji izbije požar. Deponija se zapalila sinoć oko 9 časova, tada sam obavestila svog muža, on je bio na putu, odmah je pozvao policiju, vatrogasce, koji su stigli na lice mesta, nije bilo čuvara, vatrogasci su na putu prema vamo dobili drugi poziv, pa su deponiju ostavili, nema obezbeđenja, niko nije dežurao i vatra od tada gori."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Predsednik Skupštine opštine Temerin, Robert Pastor, kaže da je vatra i u ranim popodnevnim časovima gorela sa toliko visokom temperaturom, da je požar moguće ugasiti samo sa helikopterom.

„Tokom dana, navodno popodne, uveče, trebalo bi da bude ugašena. Jer sada sve gori sa ogromnom temperaturom, vatrogasci su tamo, radimo na takvom rešenju da sa radnim mašinama vatru zatrpamo zemljom, tako da je to ovoga puta zaista bila slučajnost, da je grom zapalio deponiju, sada pola Temerina udiše dim ne baš najprijatnijeg mirisa, ali se nadamo da će vatrogasci tu vatru što pre ugasiti."

Pannon RTV/Bognár Róbert

Porodica koja živi u blizini tvrdi da se deponija nije prvi put zapalila, slični slučajevi se dešavaju nekoliko puta godišnje.

deponija
požar
Temerin

Najnovije

14:31, Frissítve: 15:59

Jul nas dočekuje sa visokim temperaturama

Jul nas dočekuje sa temperaturama od 36-37 stepeni. Dobra vest je da toplotni talas moramo da trpimo još samo nekoliko dana, naime, blago zahlađenje u naše krajeve stiže početkom sledeće nedelje. Međutim, vreme pogodno za kupanje neće biti narušeno.
14:10

Olakšan železnički teretni saobraćaj

Odbor za spoljne poslove Skupštine Srbije je dao saglasnost za primenu Sporazuma između vlada Srbije i Mađarske o izmenama Sporazuma o graničnoj kontroli u drumskom, železničkog i vodnom saobraćaju – objavila je Elvira Kovač na svom profilu.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.