Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Tímár Zsolt

Započela sezona kupanja

2019-06-10
19:41
2019-06-10
19:51
Forrás
Pannon RTV
U Subotici je danas započela zvanična kupališna sezona, u Bačkoj Topoli su spremni na obali Zobnatičkog jezera, u Adi već nedelju dana rade, a Kanjiža kreće za vikend.

Danas u podne je zvanično otvorena kupališna sezona u Subotici. Cene na bazenima u Dudovoj šumi se nisu menjale, za odrasle 110 dinara radnim danom, vikendom 150. Decu, penzionere i grupe očekuju popusti. Obraćeno je više pažnje na zelene površine, izgrađeno je i novo igralište. Direktorka javnog komunalnog preduzeća Stadion Tamara Dimitrioski kaže da su bazeni otvoreni za kupače svaki dan od 6 do pola 8 i od 11 do 18 časova, a vikendom do 19.

U Bačkoj Topoli su takođe spremni za leto. Parking i toalet pored Zobnatičkog jezera su besplatni, okolina je mirna i čista. Održava ih zajednički mesna zajednica i kumunalno preduzeće. Osim obnove klupa i molova, vikendom goste očekuje i vašar. Šef komunalnog preduzeća Komgrad Agneš Fekete Banov kaže da je važno pridržavanje pravila, kao što su da se psi ne smeju puštati na slobodu, ne sme se kolima izaći na štrand, postoji određeno mesto za loženje.

U kompleksu Adice u Adi kupališna sezona već traje nedelju dana, a zbog visokog vodostaja Tise se kamping još ne koristi. U Adicama je deci do 14 godina ulaz besplatan, ulaznice za decu i penzionere koštaju 250 dinara, a za odrasle 330. Postoji mogućnost kupovine ulaznica za više dana kao i sezonskih. Referent turizma opštine Ada Tatjana Perikinac kaže da imaju tri bazena, dečji, olimpijski i sa toboganima, te da će ove godine obnoviti sva tri.

Opština Kanjiža takođe pruža brojne mogućnosti, bazene za decu i odrasle uz reku, uređenu plažu, igralište, kamping. Osoba zadužena za turizam Ivet Bodnar kaže da je kamping otvoren još od početka maja, a bazeni se svake godine otvaraju 15-og juna pa će tako biti i ove godine. 

sezona
kupanja
Subotica
Bačka Topola

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije