Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zasedala skupština Kanjiže

2019.03.07
21:18
Forrás
Pannon RTV
I ove godine se nastavlja program javnih radova u Kanjiži, Potiski vodovod dobija novog direktora – odlučila skupština opštine Kanjiže.

Izmenom statuta opštine Kanjiža omogućeno je uvođenje dobrovoljnog samodoprinosa, a izmenjen je i način izbora za mesne zajednice. Rasprava se vodila oko opštinskog akcionog plana za zapošljavanje za 2019. godinu jer je Kanjiža iz republičkih sredstava do sada zapošljavala 25 radnika u javnim radovima svake godine, a nakon ukidanja lokalna samouprava sa 4,3 miliona dinara želi da nastavi ovaj program javnog zapošljavanja.

Ede Sarapka, potpredsednik skupštine opštine Kanjiža kaže da su na žalost republički i pokrajinski izbori ukinuti za taj plemeniti cilj, ali lokalna samouprava Kanjiže i stranke na vlasti su doneli odluku da se program ipak održi, te će iz svojih sredstava tokom četiri meseca zaposliti 25 radnika za javne radove na teritoriji opštine sa platom od 25 hiljada dinara.

Pannon RTV/Molnár Ádám

No, najveća diskusija se vodila povodom zamene direktora Potiskih vodovoda iz Horgoša, dosadašnja direktorka je podnela ostavku a na tu poziciju je na godinu dana postavljen vršilac dužnosti Dušan Glišić iz Bajine Bašte. Predsednik kanjiške skupštine opštine Miloš Kravić kaže da je dosadašnja direktorka iz porodičnih razloga donela odluku da preda ostavku i da su u kratkom vremenu tražili rešenje i našli ga u ličnosti gospodina Glišića koji je dobio poverenje na godinu dana i ispunjava sve uslove, a ova tačka dnevnog reda je izazvala najveće rasprave na današnjoj sednici. Moglo se čuti da Potiski vodovodi trenutno nemaju lice odgovarajuće stručnosti i prakse koje bi moglo da zauzme funkciju direktora. Za godinu dana će opet biti raspisan konkurs za ovu poziciju.    

Kanjiža
skupština opštine
Ede Sarapka
Miloš Kravić

Najnovije

11:47, Frissítve: 15:50

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.

Najčitanije