Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zasedala Skupština opštine Senta

2020.02.04
17:24
Forrás
Pannon RTV
Skupština opštine Senta u utorak pre podne održala je 51. sednicu.

Među više tačaka dnevnog reda našlo se i prihvatanje programa rada i finansijskog plana organizacija, preduzeća i kulturnih ustanova u 2020. godini. Teme o javnoj raspravi i razvoju sela izazvale su najviše rasprave među odbornicima.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Ferenc Žoldoš, rukovodilac odborničke grupe Mađarski pokret-DPVM smatra da je koristan novi pravilnik o javnoj raspravi. Problem je u tome što su ove rasprave veoma formalne, sa malo učesnika, i nemaju društvenu podršku. U vezi programa ruralnog razvoja, šef odborničke grupe kaže da su lokalni poljoprivrednici već navikli na do sada raspisane programe: „Sada zbog toga što bi centar radije da vidi druge programe, oni su stopirani, i umesto njih pokrenuti drugi, koji ne odgovaraju meštanima, jer su imali zahteve, na koje su i do sada odgovarali i dobijali pomoć."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara smatra da je važno uspostaviti pravila javne rasprave i sa novom odlukom nastojali su da taj postupak učine neposrednijim. U vezi razvoja sela kažu da opozicione stranke treba da uzmu u obzir to kako se menja zakonska regulativa. Osim toga treba da uvide da je prednost kada postoji nadzorni organ.

„U slučaju korišćenja ovih instrumenata, ministar, ministarstvo u Beogradu je to koje nadzire kao kontrolni organ. Živimo u Srbiji, treba znati da ovde ima dosta zloupotreba sa sredstvima lokalnih samouprava i da bi to radili po pravilu, potrebno je da imamo kontrolni organ" rekao je Atila Juhas, zamenik šefa odborničke grupe SVM, Senta.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Osim toga na Skupštini je prihvaćena i odluka koja se odnosi na podršku malim proizvođačima.

„To je važno jer smo prošle godine po četiri osnova pomogli senćanskim malim proizvođačima, i želeli bi to da nastavimo. Najvažnije tačke dnevnog reda su godišnji i finanijski programi kulturnih centara, četiri kulturne institucije" kaže Igor Stojkov, sekretar, Skupština opštine Senta.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Igor Stojkov, sekretar Skupštine opštine Senta dodao je da je ovo poslednja sednica senćanske skupštine u ovom sastavu.

skupština opštine
Senta
Ferenc Žoldoš
Igor Stojkov
Atila Juhas

Najnovije

15:44, Frissítve: 20:04

Lepa crkva uvek ispuni dušu

Velika obnova katoličke crkve u Adi, koja je započela još decembra 2021. godine, sada je na pola puta. U toku je sređivanje unutrašnjosti, a ove nedelje započeće i izmena krovne konstrukcije.
12:57, Frissítve: 19:25

Lepe frizure za humani cilj

U Senti je organizovano humanitarno šišanje. Organizatori su prikupljali pomoć za „Beba-mama" klub u Senti koji u naselju obavlja humanitarne aktivnosti.

Najčitanije

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.