Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zašto su ove godine veći komarci?

2019-06-17
17:04
Forrás
Pannon RTV
Zaprašivanje je donelo tek nekoliko dana olakšanja u Vojvodini, nakon čega je nastavljena invazija komaraca.

Gabor Fekete, stručnjak za insekte iz Mađarske kaže da preterano visoke temperature ne odgovaraju komarcima, jer se isušuju bare, i tako nestaju staništa za njihove larve – i ne mogu dalje da se razmnožavaju. Stručnjak objašnjava da su komarci sada zato krupniji, jer su oni prezimili od prošle godine, otuda su i njihovi ubodi snažniji. Pedijatri umesto krema, preporučuju različite vrste sprejeva, jer dozvoljavaju koži da diše i ne izazivaju upale. Stručnjaci kažu da je nakon hladnog i kišovitog maja, naglo junsko otopljenje obezbedilo odlične uslove za preterano razmnožavanje komaraca.

Komarci u Vojvodini, pa tako i u Subotici izazivaju ozbiljne neprijatnosti. U severnobačkom gradu prošlog utorka su zaprašivali komarce, iz vazduha i sa zemlje. Ipak, komarci i dalje prave velike probleme, zaprašivanje je ublažilo situaciju tek na nekoliko dana, nakon čega se nastavila invazija komaraca.

komarci
komarac
zaprašivanje

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Devojka iz Horgoša je lepotica štranda

Po oceni žirija Noemi Sabo ponela je krunu Mis štranda dnevnog lista „Mađar so". Ona će predstavljati Vojvodinu na izboru za najlepšu Mađaricu na svetu.

Deponija kod Bikova reciklira sav otpad

Subotica je danas bila domaćin kampanje “EU zeleni dan”. Tim povodom je delegacija EU sa predstavnicima Ministarstva zaštite životne sredine Srbije obišla Regionalnu deponiju kod Bikova.