Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Zastoj u isplati državne pomoći za stočare

2021.04.11
17:07
Forrás
Pannon RTV
Zahtevi su predati prošle godine, a većina njih još uvek nije pregledana - kaže nadležna osoba Udruženja poljoprivrednika Kanjiža.

Obrada zahteva za državne subvencije za stoku, predatih još prošle godine, i njihova isplata u Opštini Kanjiža odvija se otežano – rekla je za RTV Pannon Eržebet Bata.

Predsednica lokalnog Udruženja poljoprivrednika rekla je da su ovi zahtevi predati prošle godine i da većina njih još uvek nije razmotrena. Poljoprivrednici mogu da podnesu zahtev za subvenciju od 20 hiljada dinara od države, za svakog registrovanog tovnog bika koji se proda u klanicu.

Eržebet Bata, predsednica Udruženja poljoprivrednika Kanjiža: „Svi oni koji su zahteve podneli do kraja oktobra i novembra prošle godine, takođe otežano dobijaju rešenja,  pa je čak to negde tu i stalo. Koliko znam, u Opštini Kanjiža, 10 odsto zahteva je pozitivno obrađeno i isplaćeno. Tu je, kako sam rekla, potreban svaki dinar."

stočarstvo
subvencija

Najnovije

Najčitanije

U Bačkoj Topoli održan prvi ovogodišnji vašar

Od 9.decembra, i uvođenja vanrednog stanja, u ovom bačkom mestu nije održan ovaj popularan vašar. Nakon ukidanja vanrednog stanja, vašar, koji se tradicionalno održava svake druge nedelje u mesecu, sada je ponovo održan.

Velika gužva formirala se na graničnom prelazu Kelebija-Tompa

Na graničnom prelazu Kelebija-Tompa, u pravcu prema Mađarskoj, danas je formirana mnogo veća gužva od one uobičajene vikendom. U kružnom toku koji povezuje Kelebijski put i Y-krak, nagomilane kamione i automobile usmeravala je saobraćajna policija.