Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Zastupljenost nacionalnih zajednica u državnoj upravi je važna

2021.11.24
15:23
2021.11.24
15:29
Forrás
Pannon RTV
Potrebno je poboljšati procenat pripadnika nacionalnih manjina koji rade u državnoj upravi na teritoriji pokrajine - izjavila je Rozalija Ekres na današnjoj sednici Skupštine Srbije.

Poslanica SVM-a je skrenula pažnju na to da je, prema poslednjim podacima od kraja septembra, udeo ovih zaposlenih mnogo manji od udela njihove nacionalne zajednice u stanovništvu pokrajine. Nesrazmernost je značajna i kod Mađara, jer čine oko 13 odsto stanovništva Vojvodine, ali je udeo Mađara koji rade u organima državne uprave na teritoriji pokrajine svega 4,52 odsto, dodala je ona.

državna uprava
nacionalne zajednice
Rozalija Ekres
pokrajina
Vojvodina
SVM

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.