Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Završen Festival “Vetrenjača” u Oromu

2021.08.15
17:35
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući dobro odabranim programima dvodnevnog muzičkog događaja, posetioci su pronašli aktivnosti i priliku da se opuste.

Bilo je veliko interesovanje i za dečje programe. Mališani su mogli učiti jogu uz priče, a majke da se upute u osnove pravila nošenja beba. Nakon toga, orkestar Juhas je preuzeo vođstvo i uz muziku obezbedio dobro raspoloženje kako malima tako i onim starijima.

Laslo Muhi, učesnik iz Subotice: “Mi smo gosti-povratnici, ako dobro računam, ovo je četvrta godina kako smo ovde na Vetrenjači. Ovo je za nas fiksni letnji program svake godine.”

Pannon RTV

Već u kasnim popodnevnim časovima festival je posetilo mnogo ljudi. Norbert Božik iz Subotice treći put učestvuje na muzičkom događaju: “Drago nam je što je atmosfera i dalje ostala ista, nije postala masovna, nije postao veliki festival.”

Ove godine izvođači su posetioce zabavljali na dve bine, a u nekoliko šatora su se odvijale radionice i programi. Zbog epidemiološke situacije, organizatori su morali da otkažu neke izvođače.

Pannon RTV

Zoltan Lenđel, organizator: “Bilo bi reči i o otvaranju Festivala Vetrenjača prema stranim izvođačima, kako bi osvežili muzičku kulturu i obogatili je novim utiscima. Nažalost, ovo se sada sukobi sa ozbiljnim preprekama i ne vidim da će se puno promeniti.”

Ovogodišnji Festival Vetrenjača završen je koncertima u subotu uveče.

festival
vetrenjača
Orom

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije