Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Završen IPA projekat između Čoke i Valkanja

2019-05-28
18:49
2019-05-28
20:04
Forrás
Pannon RTV
Završna konferencija prekograničnog IPA projekta između Čoke i rumunskog grada Valkanj održana je danas u Čoki, u MKC „Mora Ferenc".

Projekat je pre dve godine pokrenut između čokanskog Kulturnog centra „Sveti Sava", MKC „Mora Ferenc" i čuvara tradicije iz Valkanja. Ukupna vrednost programa je bila preko 351 hiljada evra. Od toga je opština Čoka obezbedila gotovo 99 hiljada evra, dok je iz IPA izvora finansiran sa 84 hiljade evra. Ovaj iznos opština Čoka uložila je u obnovu Omladinskog doma u Banatskom Monoštoru, za organizovanje dečjih letnjih kampova i radionica u periodu od septembra 2017. do oktobra 2019. godine, kako i popularisanje nacionalnih kultura i tradicija u Čoki – objasnio je Aleksandar Đurić, menadžer projekta.

„Pre jedne sedmice proveli smo dva dana na višenacionalnom festivalu u Valkanju. Festival je prvi put organizovan ove godine, i nadamo se da će opstati. Videli su kako to mi radimo, i dopalo im se, tako da je otprilike pedesetoro dece ovde provelo vikend. Kuvali su tradicionalna jela, igrali se i deca su pokazala šta su naučila tokom desetodnevnog kampa u Banatskom Monoštoru" kaže Aleksandar Đurić, menadžer projekta.

IPA projekat
Čoka
Valkanj

Slične vesti

Najnovije

08:54

Počinje US Open

Posle žrebanja, sve se zna ali ništa nije sigurno. Novak dobio težu stazu od Federera ali mora da se obračuna sa "svojima" i Nadala ne može da vidi pre finala, ali ni Rafa nije bio naklonjen žreb.
19:11, Frissítve: 19:46

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Najčitanije

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.