Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Završen kamp Đačke scene „Šarene iskrice"

2021.07.25
18:18
2021.07.25
18:24
Forrás
Pannon RTV
Na Bisernom ostrvu kod Bačkog Gradišta kampovalo je osamnaestoro dece koja su naučila mnogo novih igara, družila se i uživala u popodnevnom kupanju.

Završen je prvi kamp Đačke scene. Za završni program pripremili su i predstavu.

Đačka scena „Šarene iskrice" – nestašne kreacije, razraganost, glasno kikotanje – to smo mi, kaže se u himni ovog društva. U tom duhu odvijao se i prvi kamp Đačke scene. Za završni program pripremili su i jednu predstavu. „Moja uloga je uloga pripovedača, jer treba pričati iz jedne knjige, iz nje ću da čitam" kaže Čila Turu, učesnica kampa iz Novog Sada.

Pannon RTV/Óvári Dániel

Laura Vajda se već godinama bavi glumom. Smatra da joj to najbolje pomaže da pobedi tremu i razvija komunikacione sposobnosti. „Kamp mi se jako dopao, uglavnom sam ga ovako zamišljala, ali još je bolji bio. Ništa ne bih mogla posebno da izdvojim, jer mi se sve dopalo."

Deca su bila podeljena u dve grupe. Sa starijima je radio Danijel Tot, student završne godine Akademije umetnosti u Novom Sadu: „Meni je ovo prvo vatreno krštenje, jer do sada nisam bio predavač u kampu, ali sam učestvovao u mnogim kampovima. Dakle, one igre koje sam ja sada igrao sa decom, to sam ja mnogo puta igrao. Pre kampa sam i ja bio u jednom kampu gde su me direktno pripremili za ovo, kako se baviti đacima glumcima, tako da sam stigao sa mnogo igara u svojoj torbi. Kroz to smo nastojali i da sastavimo krajnji rezultat."

Pannon RTV/Óvári Dániel

Pozitivne reakcije stigle su i od predavača i od učesnika kampa, zato bi organizatori u svakako želeli i naredne godine da ga organizuju.

Đačka scena
Šarene iskrice

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.