Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Juhász Géza

Završen Međunarodni poljoprivredni sajam

2023.05.26
16:51
2023.05.26
17:13
Forrás
Pannon RTV
Tokom završnog dana 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom sadu osvojeno je pet vrednih nagrada, među kojima i traktor Belarus.

Poslednjeg dana poljoprivrednog sajma su uručene vredne nagrade dobitnicima, a organizatori su izneli svoju ocenu ove manifestacije koja je održana tokom ove nedelje.

Nagrade koje su izvučene na 90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu su otišle u prave ruke. Svih pet dobitnika je aktivno u sektoru poljoprivrede. Ponosni vlasnik traktora Belarus postao je Nikola Stevanović iz sela Tvrdići u zapadnoj Srbiji, koji se takođe bavi ratarstvom i stočarstvom: "Nagradu ću koristiti u svom domaćinstvu, u obradi zemljišta, i pripremi hrane."

Traktor Džondir, slabije kubikaže, je obogatio poljoprivrednu mehanizaciju Miroslava Tojića iz Noćaja u Sremu: „Neverovatan osećaj, nisam se nadao, iznenadio sam se, oduševljen sam. Malo nisam bio ni svestan šta se desilo, tek posle kad su se slegli utisci."

Uz dve glavne nagrade, među vrednim nagradama bile su i prskalica, sejačica i rasipač mineralnog đubriva. Rasipač veštačkog đubriva je postao vlasništvo poljoprivrednika iz Malog Bavaništa.

Vasa Ćurčić, Malo Bavanište: „Isključivo se bavim poljoprivredom i ratarstvom. Svi moji u porodici, par generacija već. Ovo će mi veoma koristiti u budućem radu.”

Ukupno 125.000 ljudi je posetilo ovu značajnu manifestaciju koja je trajala nedelju dana. Iako je brojka manja u odnosu na prošlogodišnjih 140.000 posetilaca, organizatori su ovogodišnji sajam ocenili kao uspešan, kao i brojne prateće konferencije, razgovore i stručna izlaganja.

Slobodan Cvetković, generalni direktor, Novosadski sajam: „Ono što je jako bitno da je poslovna poseta bila na nivou. Da se desio biznis, da mašine koje su fantastične i koje su i skupe i teško ih je videti u nekim redovnim, kako da kažem, prodajnim salonima. Znači, to je ono što je bitno.”

Na ovogodišnjem sajmu je učestvovalo 1.100 izlagača. Italija je bila zemlja partner ovogodišnjeg jubilarnog poljoprivrednog sajma, nju je predstavljalo 21 preduzeće.

poljoprivredni sajam
Novi Sad
Slobodan Cvetković

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.