Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Gál Hermina

Završen Palićki ultramaraton

2020.09.06
19:15
Forrás
Pannon RTV
Počeo je u subotu u podne, završen je u nedelju u podne – to je bio 14. Međunarodni ultramaraton.
Pannon RTV/Gál Hermina

Prijavljeni takmičari su osim dužine od 50 i 100 kilometara, mogli da izaberu i trku od šest, 12 ili 24 časa na odabranoj kružnoj stazi od 500 metara, u jednom smeru ili naizmenično. Takmičenje je na obali Palićkog jezera organizovao Ultramaratonski savez Srbije.

Pannon RTV/Gál Hermina

Najmlađi učesnik 14. Međunarodnog ultramaratona bila je Lara Kadar koja ima samo 14 godina, a odabrala je šestočasovnu trku. Ovo je bilo njeno prvo takmičenje za koje se pripremala od juna i stigla je treća.

„Ne trčim dugo, ali jako dobro se osećam" kaže takmičarka koja priznaje da je trka ipak bila naporna.

Pannon RTV/Gál Hermina

Valentina Nejković treći put učestvuje na palićkom nadmetanju. Kaže da ove godine jako toplo vreme nije pogodovalo takmičarima, ali uprkos tome ona je u 24-ro časovnoj trci zauzela prvo mesto. „Moguće je da je na samoj stazi bilo 35 stepeni, jer jedan njen deo nije u hladovini, stvarno  su bili teški uslovi, i svi smo se mučili."

Pannon RTV/Gál Hermina

Uprkos situaciji sa korona virusom, ove godine prijavilo se više novih takmičara iz Srbije, ali učesnici su stigli i iz Bosne i Hercegovine, Rumunije, Francuske i Hrvatske. Elvira Janoši, predsednica Ultramaratonskog saveza Srbije kaže: „Bilo je oko 70 takmičara, između 63 i 70, još ne znam tačno, jer i noćas su prijavljivani u poslednjoj sekundi. Nemoguće je bilo sve ispratiti jer nekima je pozlilo, istovremeno su kretale i tri trke, bilo je onih koji su odustali."

Pannon RTV/Gál Hermina
Pannon RTV/Gál Hermina

Palićko takmičenje ima državni i međunarodni karakter, i istovremeno je državno prvenstvo Srbije i kvalifikacija za svetsko prvenstvo.

Palićki ultramaraton
ultramaraton
Palić
takmičenje
trčanje

Najnovije

Najčitanije

Požar u supermarketu u Malom Bajmoku

U blizini subotičkog buvljaka danas posle podne izbio je požar. Gusti oblak dima bio je vidljiv iz svih delova grada, a teško se disalo u blizini vatre.

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.