Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Apczi Jenő

Završena je druga deonica biciklističke staze kroz Horgoša

2021.12.06
15:13
Forrás
Pannon RTV
Izgrađena deonica puta je duža od 1800 metara. Investicija je realizovana u okviru jednog prekograničnog IPA projekta između Srbije i Mađarske.
Pannon RTV/Apczi Jenő

Prva deonica biciklističke staze izgrađena je pre nekoliko godina, sada je završena druga polovina te deonice, od centra Horgoša prema Kanjiži, do table koja označava naselje Horgoš. Stanovnici se raduju biciklističkoj stazi. Prema njihovim rečima, to saobraćaj čini bezbednijim.

Šandor Gora, Horgoš: „Ja ne prolazim mnogo biciklom u tom pravcu, ali idem u Kanjižu automobilom, i jako je dobro što nema biciklista, jer mnogi nisu osvetljeni, posebno uveče, u zoru, a sada nema biciklista i smatram da je ovaj puta sada mnogo bezbedniji i za njih i za vozače automobila."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Investicija se realizuje u okviru jednog IPA projekta, u kome zajednički učestvuju lokalne samouprave Kanjiže, Segedina i mesta Reske. Glavna tema projekta je razvoj biciklističkih staza.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Imali smo dozvolu za izgradnju druge deonicu biciklističke staze u Horgošu, zbog toga smo mogli da konkurišemo za nju. Od ukupnog budžeta, oko 200 hiljada evra je od strane Evropske unije obezbeđeno za opštinu Kanjiža, a naravno, kao što znamo, 15 odsto od toga je obezbedila lokalna samouprava."

Pannon RTV/Apczi Jenő

Nadležni su takođe saopštili i to da će naredne godine, u okviru jednog drugog projekta, biti izrađena planska dokumentacija za nastavak biciklističke staze od granice Srbije do centra Horgoša i od kraja naselja Horgoš sve do mosta prema Novom Kneževcu.

Pored primopredaje ovog dela biciklističke staze, na parkingu Doma kulture održano je takmičenje u veštini vožnje biciklom za osnovce.

Čila Horvat, učenica Osnovne škole „Karas Karolina" u Horgošu: „Suština prvog dela ove staze je koliko bezbedno možemo da zaokrenemo. U drugom delu se uključujemo u saobraćaj, dok se treći deo odnosi na to koliko bezbedno možemo da saobraćamo."

Na kraju takmičenja u veštini, deca su takođe mogla da isprobaju novu biciklističku stazu.

biciklistička staza
Horgoš
Robert Fejstamer

Najnovije

15:36, Frissítve: 16:32

Najjeftinija cigareta koštaće 290 dinara

U Srbiji ponovo poskupljuju cigarete. Razloga za to je usklađivanje sa standardima Evropske unije. U prodavnicama se narednih dana uvode novi cenovnici, ali je nekoliko pušača već danas prijavilo da su za cigare platili deset dinara više.
18:01, Frissítve: 17:09

Novi negativan rekord

Korona virus se u Srbiji sve brže širi. U poslednja 24 sata u zemlji je registrovano više od osamnaest hiljada novozaraženih. To je novi negativan rekord od pojave virusa u Srbiji.

Najčitanije

Kuća im je izgorela, potrebna im je pomoć

Proteklog vikenda je usled požara na dimnjaku oštećena jedna porodična kuća u Kuli. Bračni par Kanjo živi u dvojnoj kući, ali na sreću, plamen se nije proširio na drugi deo objekta. Svako ko želi može da pruži pomoć nesrećnoj porodici.

U Mađarskoj se skraćuje vreme karantina

Karantin će za odrasle osobe biti sedam dana, a u slučajevima bez simptoma, sa negativnim testom može se skratiti i na pet dana. U nastavi karantin se za vakcinisane skraćuje na pet dana.