Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bárdos Orsolya

Završena prva faza radova na deonici puta između Šupljaka i Malih Pijaca

2023.01.17
17:20
2023.01.17
17:39
Forrás
Panon RTV
Završena prva faza radova na deonici puta između Šupljaka i Malih Pijaca, presvučen je novi sloj struganog asfalta i proširen je put.

Grad Subotica i lokalna samouprava opštine Kanjiža će konkurisati kod Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za sredstva u cilju asfaltiranja ovog puta, rekao je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice i Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža. Vrlo uzak put je bio u jako lošem stanju zbog intenzivnog saobraćaja.

Saobraćaj je veoma frekventan na deonici puta između Šupljaka i Malih Pijaca, jer je to najbliži put između Subotice i Kanjiže. Ivice uskog puta su već bile okrnjene, pa je bilo krajnje vreme da se to sanira.

Poljoprivredna mehanizacija lokalnih poljoprivrednika i saobraćaj kamiona koji su prolazili takođe su pogoršali kvalitet puta. Vozači automobila takođe često voze neprilagođeno.

Tibor Aladič, predsednik Saveta MZ Šupljak: „Mnogi ljudi koriste ovaj put. Reč je o vrlo frekventnom putnom pravcu, tu je svakako najpogodnije za teretni saobraćaj. Poljoprivrednici ovom deonicom puta voze svoje useve, a iako je kamionima zabranjen prolazak, vozači na navigaciji vide da je to kraći put."

Lokalna samouprava Kanjiža održava deo puta u dužini od oko 3,2 kilometra koja pripada toj opštini, ali to dugoročno nije isplativo. Dve lokalne samouprave zajedno rade na rešavanju problema.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža: „Još prošle godine je bila jedna stručna rasprava između lokalne samouprave Grada Subotice i lokalne samouprave opštine Kanjiža da ovu deonicu puta koji povezuje ova dva grada treba ozbiljnije planirati i obnoviti. Zajednički je izrađena projektna dokumentacija, a plan izgradnje ove deonice puta sada ima odobrene nacrte."

Deonica puta između Šupljaka i Malih Pijaca će biti obnovljena u dve faze. U prvoj fazi radova put je presvučen struganim asfaltom i proširen je. Očišćen je kanal koji se nalazi uz put i napravljeni su kanali za odvođenje atmosferskih voda.

Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice: „Zahvaljujući ovim radovima, ovaj put je mnogo kvalitetniji nego što je bio pre. Što je još važnije, ovi radovi služe kao osnova za sledeću fazu radova. Za sledeću fazu radova bismo želeli da tokom ove godine konkurišemo kod Fonda za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine za sredstva pomoću kojih bi ovaj putni pravac postao pravi normalan put sa dve trake i na taj način bi se smanjila udaljenost između Subotice i Kanjiže."

Radovi na deonici od skoro dva kilometra, koji pripada gradu Subotici, su koštali oko 11,8 miliona dinara.

Mala Pijaca
Šupljak
put
obnova
dr Balint Pastor
Tibor Aladič

Najnovije

16:27

Struja od novembra skuplja za 8 odsto

Savet Agencije za energetiku dao je saglasnost na povećanje cene struje od 1. novembra za 8 odsto, saznaje RTS. Kilovat-sat struje za domaćinstva i male kupce biće 10,26 dinara, sa PDV-om 14,29 dinara. Struja je prethodno poskupela 1. maja.
16:12

Izbori 17. decembra?!

Prema pisanju pojedinih medija, Srpska napredna stranka je donela odluku da tog datuma u Srbiji budu održani parlamentarni, pokrajinski i beogradski izbori, kao i izbori u nekim opštinama.
18:19, Frissítve: 19:26

Sa dronovima i robotima za napredak učenika

Rotari klubovi Beograda i Novog Sada donirali su 200 dronova i 200 robota informatičkim sekcijama u vojvođanskim školama, i to u okviru projekta pod nazivom „Za lepšu školu”. U isto vreme renoviran je i nameštaj u 25 vojvođanskih vrtića.

Najčitanije

33. Berbanski dani u Horgošu

Izložbom proizvoda i svečanim kulturnim programom su započeli 33. Berbanski dani u Horgošu. Narednih dana u naselju će se prikazati brojni programi, posetioce očekuju sportski sadržaji, takmičenje u kuvanju, vašar, koncerti.