Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Završeni su radovi na natputnjaku Y-kraka kod Meljkutskog puta

2021.03.24
17:05
2021.03.24
17:14
Forrás
Pannon RTV
Zahvaljujući toj investiciji, poljoprivrednici na tom području m ogu lakše i brže da pristupe svom zemljištu. Očekuje se da će izgradnja natputnjaka kod Pačirskog puta takođe biti završena ove godine.
Pannon RTV/Molnár Edvárd

Natputnjak je dugačak 70 metara, a zajedno sa pristupnim putevima ima ukupno 630 metara. Sa obe strane natputnjaka postoje i trotoari široki 2 metra. Zahvaljujući Y-kraku, u značajnoj meri je smanjen saobraćaj koji prolazi kroz Suboticu.

Imre Kern, zamenik gradonačelnika Subotice: „Na Y-kraku se odvija ogroman saobraćaj, pre svega kamiona, i uspeli smo da ostvarimo ono što smo planirali, da ovi kamioni, odnosno automobili koji su u tranzitu kroz naš grad, više ne prolaze kroz grad. Mislim da je to olakšanje za stanovnike grada, ali i za građane Kelebije, jer je navala kamiona, koja je prolazila kroz Kelebiju i grad, praktično bila nepodnošljiva u poslednjih 5-10 godina."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Radove je obišla i Emeše Lalić Urban, državna sekretarka za razvoj infrastrukture, koja je istakla da su radovi završeni na vreme, i da u narednom periodu sledi izgradnja natputnjaka kod Pačirskog puta.

Emeše Lalić Urban, državna sekretarka u Ministarstvu za građevinu, saobraćaj i infrastruktur: „Poslednji segment ovog Y-kraka planiran je takođe za ovu godinu, tako bi se ova deonica puta nazvana Y-krak mogla u potpunosti završiti i koristiti bez ikakvih prepreka. To će biti izgradnja natputnjaka kod Pačirskog puta. U budžetu je za ovaj projekat ove godine odobreno 250 miliona dinara, i prema našim planovima to će i biti završeno ove godine."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Pored upravo završenog natputnjaka, postoje još neka ulaganja u putnu infrastrukturu, koja su važna za Suboticu - rekao je Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

„To su projekti, koji su uključeni u koalicioni sporazum potpisan između SVM-a i Srpske napredne stranke, na našu inicijativu i predlog. Sa jedne strane, izgradnja puta Orom-Čantavir, a sa druge strane modernizacija i obnova puta između Subotice i Sombora, jer je uglavnom deo između Bajmoka i Sombora u prilično lošem stanju. Isto tako i obnova puta između Bačke Topole i Bajmoka."

Pannon RTV/Molnár Edvárd

Očekuje se da će građevinski radovi na izgradnji natputnjaka kod Pačisrkog puta biti završeni do kraja godine - dodao je Dr Balint Pastor.

Y-krak
natputnjak
Imre Kern
Emeše Lalić Urban
dr Balint Pastor

Najnovije

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!