Ugrás a tartalomra

Zbor građana u Novom Sadu – odlična saradnja između SVM i SNS

2017.03.18
17:54
Proteklih godina se razvijala jedna odlična, jednaka i konstruktivna saradnja između Saveza Vojvođanskih Mađara i Srpske Napredne Stranke kako na nivou lokalnih samouprava, tako i na pokrajinskom i  republičkom nivou - naglašeno je na zboru građana SVM-a u velikoj Sali Novosadskog Pozorišta u petak uveče
Proteklih godina se razvijala jedna odlična, jednaka i konstruktivna saradnja između Saveza Vojvođanskih Mađara i Srpske Napredne Stranke kako na nivou lokalnih samouprava, tako i na pokrajinskom i  republičkom nivou - naglašeno je na zboru građana SVM-a u velikoj Sali Novosadskog Pozorišta u petak uveče. Glavna tema na zboru je bila opstanak i život vojvođanskog mađarstva. Otvaranju Evropskog Kolegijuma i podržavanju mađarskih institucija je takođe doprinela SNS u prethodnim godinama - naglasio je Đula Kiš, član novosadskog gradskog veća. Đula Kiš: „Imamo planove i za predstojeći period. Voleli bismo da podignemo jedan dostojan spomenik nevinim žrtvama u 1944-45 godini.“ U pokrajini moramo sačuvati predstavništvo mađarskog interesa – rekao je Mihalj Njilaš, potpredsednik pokrajinske vlade. Mihalj Njilaš, potpredsednik, Pokrajinska Vlada (SVM): „Trenutno data situacija da kao koalicioni partneri korak po korak ostvarujemo sve ono što smo obećali glasačima biće uspešno samo u tom slučaju, ako budemo izašli na republičke izbore i glasaćemo za gosp. predsednika, Aleksandra Vučića.“ U proteklom periodu koalicija SNS je izgradio partnerski odnos sa vodstvom unije – istaknuo je Andor Deli, poslanik u Evropskom Parlamentu. Andor Deli, poslanik-EP, Fides-Hrišćansko-Demokratska Narodna Partija (SVM): „Smatram, da je svakome u interesu, da i dalje bude ovako, da se nastavi ovako, da nas sve ovo vodi ka krajnjem cilju, a to je da Srbija dospe u EU i da bude punopravan član Unije.“ Prema Ištvanu Pastoru, predsedniku skupštine AP Vojvodine bi bilo velik idiotizam ići nasuprot od dobrog partnerstva koje je izgrađeno između SNS i SVM. Ištvan Pastor, predsednik SVM i Skupštine AP Vojvodine: „Ne verujem da ima takav argument zdrave pameti, koji bi trebao da u nama stvara sumnju u svemu onome o kojem je sada bilo reč, koji je osnov našeg dogovora, naše saradnje.“ Govornici na zboru su pozvali prisutne da izađu na izbore u što većem broju i da glasaju za Aleksandra Vučića.
SVM
SNS
zbor građana
Novi Sad

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.