Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Zeleno svetlo za izvoz žitarica

2022.07.19
17:44
Forrás
Pannon RTV
Vlada Srbije na narednoj sednici povući će zabranu izvoza žitarica – obećao je ministar poljoprivrede ratarima.

Vlada Srbije povući će uredbu o zabrani izvoza žitarica – kazao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede Srbije nakon razgovora sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja. Rekao je da će na narednoj sednici vlade biti doneta odluka o tome, što je inače bio i jedan od zahteva ratara.

Razgovori su prema rečima ministra bili konstruktivni, i odnosili su se na više problema. Poljoprivrednici su dobili obećanje da će vlada razmotriti vraćanje premije za mleko na nivo iz prvog kvartala ove godine. Na susretu je bilo reči i o tehničkim pitanjima vezanim za poljoprivredne kredite. 

izvoz
žitarica

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.