Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zeleno svetlo za obnovu železničke pruge Segedin-Subotica

2019-10-16
12:33
Forrás
szegedma.hu
Prema pisanju segedinskih medija, sledeće godine može da počne obnova železničke pruge između Segedina i Subotice.

Kako izveštava informativni portal iz Segedina, poverenik mađarske vlade odgovoran za komunikaciju realizacije železničke pruge Segedin-Subotica-Baja Janoš Lazar je proteklih dana izjavio kako su mađarska i srpska vlada dale zeleno svetlo za investiciju koja sa mađarske strane može da započne sledeće godine i da traje do 2022. godine. Obnova je utoliko urgentnija jer su dozvole izdate 2014. godine validne do 26. juna 2022. i prilikom obnove pruge Budimpešta-Kelebija će to biti jedina železnička zaobilaznica ka Srbiji. Obnova pruge i saobraćaja preko nje je za dve države važna i iz privrednog, društvenog, obrazovnog i kulturalnog pogleda.

železnička pruga
obnova pruge
Janoš Lazar

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.