Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Zeleno svetlo za obnovu železničke pruge Segedin-Subotica

2019-10-16
12:33
Forrás
szegedma.hu
Prema pisanju segedinskih medija, sledeće godine može da počne obnova železničke pruge između Segedina i Subotice.

Kako izveštava informativni portal iz Segedina, poverenik mađarske vlade odgovoran za komunikaciju realizacije železničke pruge Segedin-Subotica-Baja Janoš Lazar je proteklih dana izjavio kako su mađarska i srpska vlada dale zeleno svetlo za investiciju koja sa mađarske strane može da započne sledeće godine i da traje do 2022. godine. Obnova je utoliko urgentnija jer su dozvole izdate 2014. godine validne do 26. juna 2022. i prilikom obnove pruge Budimpešta-Kelebija će to biti jedina železnička zaobilaznica ka Srbiji. Obnova pruge i saobraćaja preko nje je za dve države važna i iz privrednog, društvenog, obrazovnog i kulturalnog pogleda.

železnička pruga
obnova pruge
Janoš Lazar

Najnovije

16:52, Frissítve: 17:03

Oko sto dobrovoljaca dalo krv u Bečeju

To znači da se broj lokalnih davalaca krvi nije smanjio ni u aktuelnoj epidemiološkoj situaciji. Poslednjih meseci je, međutim, na nivou zemlje manje davalaca, pa su i zalihe Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine pri kraju.

Najčitanije

Pomozimo porodici Šuranji

Drva za ogrev, građevinski materijal, topla odeća, hrana - sve to nedostaje u kući porodice Šuranji, koja živi u teškim uslovima. Šestočlanoj porodici je potrebna pomoć.