Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Žene preduzetnice

2019.10.11
13:04
2019.10.11
16:24
Forrás
RTV Pannon
U četvrtak uveče u subotičkom VM4K, Piroška Salai predsednica UO budimpeštanske Fondacije za razvoj preduzetništva, održala je predavanje „Žene i preduzetništvo“.

Na ovom događaju govorilo se o temama kao što su ekonomska politika, samozapošljavanje ili pokretanje preduzeće. Zapošljavanje mladih, diplomiranih stručnjaka je izazov u celoj regiji – rekla je Piroška Salai.

U Mađarskoj je u poslednje vreme znatan odliv mladih u inostranstvo. Najviše odlaze oni koji imaju visok nivo obrazovanja – dodala je predsednica: “Ako država, opština ili bilo koji akter ekosistema ne daje sve od sebe da visokoobrazovnim mladima daje mogućnosti kod kuće, onda će ti mladi ljudi otići jer su u EU slobodna kretanja.”

preduzetnice
VM4K
predavanje
žene

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.