Ugrás a tartalomra
Az előadás
Pannon RTV

Žene preduzetnice

2019-10-11
13:04
2019-10-11
16:24
Forrás
RTV Pannon
U četvrtak uveče u subotičkom VM4K, Piroška Salai predsednica UO budimpeštanske Fondacije za razvoj preduzetništva, održala je predavanje „Žene i preduzetništvo“.

Na ovom događaju govorilo se o temama kao što su ekonomska politika, samozapošljavanje ili pokretanje preduzeće. Zapošljavanje mladih, diplomiranih stručnjaka je izazov u celoj regiji – rekla je Piroška Salai.

U Mađarskoj je u poslednje vreme znatan odliv mladih u inostranstvo. Najviše odlaze oni koji imaju visok nivo obrazovanja – dodala je predsednica: “Ako država, opština ili bilo koji akter ekosistema ne daje sve od sebe da visokoobrazovnim mladima daje mogućnosti kod kuće, onda će ti mladi ljudi otići jer su u EU slobodna kretanja.”

preduzetnice
VM4K
Subotica
predavanje
žene
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.